راه مهاجرت تحصیلی و اقامت از طریق تحصیل

باید قبول کنیم که هیچ کشوری به تنهایی تمامی امکانات آموزشی را در اختیار ندارد و همین امر سبب شده است که تبادل نیروی محصل بین دانشگاه­ها و مراکز علمی دنیا به یکی از مرسوم ­ترین روش های مهاجرتی تبدیل شود. فارغ از انتخاب کشور مقصد، این روش همواره در زمره مطمئن­ ترین و ارزان ­ترین روش های مهاجرتی دسته بندی می­شود.

اشتیاق به استفاده از امکانات روز، فرصت تبادل اطلاعات با دانشمندان سراسر جهان، افزایش شانس دستیابی به موقعیت شغلی بهتر، تجربه زندگی در کشوری متفاوت و گسترش افق دید از جمله مزایایی است که افراد را به مهاجرت تحصیلی ترغیب می­کند.

اما نباید فراموش کنیم که در هر صورت این فرایند دارای چالش­های زیادی نیز هست که از جمله آنها انتخاب دانشگاه و یا موسسه آموزشی مناسب در یک کشور خوب، هزینه های تحصیل در سایر کشورها، چالش آشنایی با زبان کشور مقصد و غیره است که مجموع این مسائل سبب می­شود فرایند مهاجرت تحصیلی وسواس زیادی را نیاز داشته باشد.

راه مهاجرت تحصیلی و اقامت از طریق تحصیل

در این مقاله که به همت متخصصین موسسه راه مهاجرت IMW تهیه شده است قصد داریم بهترین راه مهاجرت تحصیلی و اقامت از طریق تحصیل را بررسی نماییم. باید بدانیم که مهاجرت تحصیلی یک روش مهاجرتی به کشورهای دیگر به منظور دستیابی به فرصت های تحصیلی بهتر است که شامل تحصیل در تمامی مقاطع از مدرسه تا دانشگاه می­شود.

بعضی از کشورها علاوه بر فراهم آوردن شرایط تحصیل برای افراد، اجازه کار نیز به آنها می­دهند و این موضوع یکی از عواملی است که موجب علاقه ­مندی بیشتر به حضور و تحصیل در آنها می­شود. در ادامه مقاله به سوالات زیر پاسخ می­دهیم:

  1. برای مهاجرت تحصیلی به چه شرایطی نیاز داریم؟
  2. مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی چیست؟
  3. انواع روشهای مهاجرت تحصیلی چیست؟
  4. آیا امکان تحصیل رایگان در سایر کشورها وجود دارد؟
  5. کدام کشورهای جهان در رده بهترین­ها برای مهاجرت تحصیلی هستند؟

انواع مهاجرت تحصیلی

در خصوص انواع مهاجرت تحصیلی باید بگوییم سه نوع متفاوت وجود دارد که در ادامه به شرح هر کدام می­پردازیم:

مهاجرت دانشجویی

همانطور که از نام آن پیداست، این نوع مهاجرت ویژه دانشجویان در تمامی مقاطع تحصیلی است که برای ادامه تحصیلات خود وارد دانشگاه­های سایر کشورها می­شوند. در این نوع مهاجرت حتما باید نامه پذیرش از دانشگاه برای فرد متقاضی صادر شده باشد که در حقیقت مشخص کننده رشته تحصیلی فرد نیز هست. این نوع مهاجرت بسته به مدت زمان برنامه و اهداف فرد می‌تواند موقت یا دائمی باشد.

مهاجرت فنی-آموزشی

بسیاری از کشورها برای تأمین نیروی کار خود اقدام به برگزاری دوره­های آموزشی مختلف می­کنند و از افراد واجد شرایط در سراسر جهان برای شرکت در این دوره­ها دعوت به عمل می­آورند. مدت زمان آنها معمولا بسته به مهارت و حرفه مورد آموزش می­تواند از چند ماه تا چند سال ادامه داشته باشد. افرادی که موفق به شرکت در این دوره­ها می­شوند در صورتی که بتوانند نمره قبولی را در انتهای دوره کسب نمایند شانس بسیار بالایی برای ورود به بازار کار آن کشور دارند.

مهاجرت تحصیلی-خانوادگی

بسیار اتفاق می­افتد که خانواده­ها به روش­های مهاجرتی دیگر وارد کشوری می­شوند، معمولا فرزندان آنها برای ادامه تحصیل باید وارد مدارس آن کشور شوند. در حقیقت باید بگوییم با مهاجرت خانواده فرصت برای تحصیل فرزندان و استفاده از امکانات آموزشی سایر کشورها فراهم می­شود.

شرایط مهاجرت تحصیلی و اخذ اقامت

در خصوص شرایط مهاجرت تحصیلی برای دانشجویان باید بگوییم که اصلی ­ترین موضوع داشتن نامه پذیرش از یک موسسه آموزشی و یا دانشگاه است.  این نامه در حقیقت مجوزی است که دانشجویان می‌توانند با مراجعه به موسسه آموزشی مورد نظر خود و ارسال درخواست برای تحصیل، آن را دریافت نمایند. مراحل دریافت نامه پذیرش بسته به مقطع تحصیلی می­تواند متفاوت باشد.

به عنوان مثال، برای فردی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و یا دکتری دارد، باید از قبل با یک استاد در همان دانشگاه به توافق رسیده باشد و ایشان درخواست دانشجو را تأیید نمایند تا نامه صادر شود. البته مدارک دیگری نیز نیاز است که با توجه به شرایط دانشگاه مقصد باید آماده گردد؛ این شرایط در سایت دانشگاه موجود است. در ادامه به بررسی سایر موارد می­پردازیم:

شرایط مهاجرت تحصیلی و اخذ اقامت
شرایط مهاجرت تحصیلی و اخذ اقامت

شرط سنی

بسیاری از دانشگاه­های جهان برای ورود به مقاطع تحصیلی مختلف شرط سنی در نظر می­گیرند. البته به این معنا نیست که کسانیکه شرط سنی مورد نظر را ندارند هیچ شانسی برای ورود به آن موسسات آموزشی را ندارند. در حقیقت با قوی کردن سایر جنبه­ ها می­توان احتمال پذیرش را بالا برد، در این خصوص می­توان از راهنمایی مشاورین موسسه راه مهاجرت استفاده نمود.

در صورت تمایل می توانید همین الان
با مشاورین ما تماس بگیرید

مشاوره تلفنی رایگان مهاجرت

یا اینکه می توانید با تکمیل فرم زیر و ارسال شماره تماس، از ما بخواهید با شما تماس بگیریم.

به طور معمول حداکثر سن ورود به مقطع کارشناسی در بسیاری از کشورها 27 سال است. این موضوع برای دانشجویان کارشناسی ارشد 31 سال و دانشجویان مقطع دکتری 35 تا 40 سال است. در حالت کلی، کشورها برای افرادی که در بازه سنی 18 تا 30 سال اقدام به مهاجرت تحصیلی می­کنند راحتتر ویزا صادر می­کنند.

تمکن مالی

اگر افراد نتوانند از شرایط تحصیل رایگان استفاده کنند، پس باید خودشان از عهده تأمین هزینه­های زندگی برآیند. این موضوع برای اکثر دولتها اهمیت بالایی دارد. اگر فردی برای تحصیل وارد کشوری می­شود، باید به دولت آن اثبات کند که منابع مالی کافی برای تأمین هزینه های زندگی و تحصیل در زمان اقامت خود را دارد.

فرد بدون حاشیه

دولتها معمولا به افرادی که دارای سوءسابقه هستند و یا سابقه رفتاری ضد اجتماعی یا فرهنگی دارند به راحتی ویزای تحصیلی نمی­دهند زیرا از نظر آنها فرد مورد نظر می­تواند تهدیدی برای سیاست و یا امنیت عمومی مردم کشورش باشد. این موضوع در مورد مساله بهداشت عمومی نیز صادق است، توضیح آنکه فرد متقاضی نباید دچار بیماری باشد که احتمال انتقال آن به دیگران وجود دارد.

تسلط به زبان

بعضی از کشورها از مهاجرین تحصیلی مدرک زبان درخواست می­کنند. علت اصلی این موضوع آن است که فرد مورد نظر باید بتواند از عهده ارتباط خود با اساتید، سایر دانشجویان و مردم آن کشور برآید.

موفقیت در آزمون ورودی دانشگاه ­ها

بعضی کشورها برای ورود به دانشگاه­ های خود، آزمونهای ویژه­ای را برگزار می­ نمایند و در صورتی که افراد موفق به دریافت نمره قبولی آزمون شوند اجازه تحصیل در آن دانشگاه را خواهند داشت. البته بسیاری نیز هستند که تنها به سوابق افراد تکیه می­کنند و در صورتی که فرد دارای معدل و نمرات خوبی در مقاطع پیشین باشد، اجازه تحصیل را می­دهند. در هر صورت برای هر دو نوع دانشگاه داشتن مدرک و نمره آزمون هایی مثل GRA و GMAT و… می‌تواند شانس فرد متقاضی را در رقابت با دیگر دانشجویان بالا ببرد و حتی در برخی موارد جایگزین کاستی‌های رزومه‌ای وی شود.

موفقیت در آزمون ورودی دانشگاه ­ها
موفقیت در آزمون ورودی دانشگاه ­ها

داشتن بیمه دانشجویی

این روزها تمامی دانشجویان ملزم هستند پیش از ورود به دانشگاه و آغاز دوره تحصیلی خود، از یک بیمه مناسب برخوردار شوند در غیر این صورت اجازه ورود به دانشگاه را ندارند.

نداشتن فاصله زیاد میان مقطع تحصیلی

برای بسیاری از دانشگاه­ها این موضوع اهمیت ویژه­ای دارد. اگر فاصله میان سالهای تحصیل افراد زیاد باشد، باید دلیل کافی برای این موضوع داشته باشند تا بتوانند شانس دریافت ویزای تحصیلی را بالا ببرند.

احترام به قانون

هیچ کشوری از فردی که تابع قوانینش نیست پذیرایی نمی­کند، لذا بسیار مهم است که اگر فردی قصد ادامه تحصیل در کشوری را دارد، کاملا قوانین آن کشور را بررسی نموده و در صورتیکه احساس می­کند نمی­تواند آنها را اجرا نماید، مقصد دیگری را برای خود در نظر بگیرد. به عنوان مثال این روزها، قانون آزادی جنسیتی در بسیاری از کشورها مطرح است، فردی که نمی­تواند این شرایط را بپذیرد نباید برای دانشگاه­های آن کشور اقدام نماید.

مدارک لازم برای مهاجرت تحصیلی

پس از آنکه تصمیم قطعی برای مهاجرت تحصیلی گرفته شد، باید مدارک لازم را تهیه نمود. یادآوری می­کنیم که ممکن است دانشگاه مقصد مدارک دیگری نیز به جز موارد ذکر شده درخواست نماید، لذا حتما باید به سایت آن مراجعه کرده و تمامی شرایط آن را برآورده نمود. از جمله عمومی­ترین مدارک لازم برای مهاجرت تحصیلی موارد زیر است:

  • پاسپورت معتبر و کپی آن
  • 2 قطعه عکس
  • فرم درخواست ویزا
  • مدارک تحصیلی مقاطع قبلی به همراه کپی و ترجمه آنها
  • ریز نمرات مقاطع قبل به همراه کپی و ترجمه آن
  • مدارک دال بر داشتن تمکن مالی
  • مدارک نشان دهنده بیمه دانشجویی با حداقل اعتبار 3 ماه
  • انگیزه­نامه
  • رزومه
  • مدرک زبان (بسته به نوع دانشگاه و زبان تحصیل می­تواند متفاوت باشد)
  • قبض پرداخت هزینه ویزا به مبلغ 60 یورو (معادل 3.3 میلیون تومان)
  • توصیه­نامه از اساتید مقاطع قبلی (برای دوره­های ارشد و دکتری لازم است)
  • تکمیل فرم­های ویژه هر دانشگاه که در سایت آنها موجود است

بهترین کشورهای دنیا برای مهاجرت تحصیلی

زمانیکه افراد تصمیم به مهاجرت تحصیلی می­گیرند در حقیقت یکی از چالش ­برانگیز­ترین تصمیم­های زندگی خود را اتخاذ کرده­اند، لذا طبیعی است که فرد دوست داشته باشد پس از طی کردن شرایط و پشت سر گذاشتن مشکلات فراوان، وارد از یکی از بهترین دانشگاه­های دنیا فارغ­التحصیل شود. در این مقاله ما به معرفی بهترین کشورهای دنیا برای مهاجرت تحصیلی می­پردازیم.

باید بگوییم که تعریف بهترین از نظر هر کس می­تواند متفاوت باشد، اما قطعا اعتبار مدرک همواره از عوامل تأثیرگذار در انتخاب دانشگاه است. لزوما بهترین دانشگاه­ ها در صنعتی ­ترین و یا ثروتمندترین کشورها قرار ندارند. به عنوان مثال بسیاری از دانشگاه ­های ترکیه در رده دانشگاه­ های خوب دنیا هستند و حتی با آنها رقابت می­کنند.

یکی دیگر از عوامل موثر بر بهترین بودن یک دانشگاه، شرایط بازار کار کشور مقصد است، توضیح آنکه ممکن است یک فرد رشته­ای بسیار خوب را در کشوری بخواند که شرایط کاری آن رشته را نداشته باشد، در این صورت این فرد احتمالا نتواند مهارت و تجربه لازم در این رشته را کسب کند و پس نمی­تواند چندان به آینده شغلی خود امیدوار باشد، لذا شرایط اشتغال در آن کشور بسیار مهم است. مورد دیگر می­تواند فرهنگ و دانشجو محور بودن شهری که دانشگاه محل تحصیل در آن قرار دارد باشد.

زمانیکه یک شهر پذیرش جمعیت زیاد دانشجو را داشته باشد، شرایط ویژه­ای را نیز برای رفاه آنان در نظر می­گیرد که از جمله آنها، شرایط کار دانشجویی، شرایط رفاهی، فروشگاه­های با قیمت مناسب برای خریدهای دانشجویی و … است. مورد بعدی هزینه­ های تحصیل و زندگی است، دانشگاهی که بتواند هزینه ­های معقولی را از دانشجو دریافت کند، بیشتر مورد پذیرش قرار می­گیرد. با جمع­بندی این نکات، به بررسی چند کشور برای مهاجرت تحصیلی می­پردازیم:

بهترین کشورهای دنیا برای مهاجرت تحصیلی
موفقیت در آزمون ورودی دانشگاه ­ها

کشور آلمان

این کشور اروپایی شرایط تحصیل رایگان را برای افراد مهیا کرده است و از آنجا که نرخ بیکاری در آن بسیار پایین است، لذا بازار کار خوبی را نیز برای فارغ­التحصیلان فراهم نموده است. بسیاری از دانشگاه­های این کشور عضو اتحادیه اروپا در رده بهترین دانشگاه­های جهان قرار دارند، اما مشکل تحصیل در دانشگاه­های اروپا به بحث تمکن مالی برای دریافت ویزا برمی­گردد.

کشور کانادا

کانادا یکی از مورد توجه­ترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی است و علت آن، بالا بودن سطح استانداردهای تحصیلی، امکانات آموزشی بالا، تنوع افراد و بازار کار مناسب است. البته هزینه تحصیل در این کشور چندان پایین نیست.

کشور ایتالیا

این کشور اروپایی عضو حوزه شینگن، بورسیه­های تحصیلی زیادی را برای دانشجویان فراهم می­کند و هزینه­های تحصیل در آن به نسبت پایین است، همچنین بازار کار خوبی را می­تواند برای فارغ­التحصیلان فراهم کند.

به جز موارد فوق؛ کشورهای هلند، پرتغال، ترکیه، قبرس، نروژ نیز در رده بهترین­های جهان برای تحصیل جای دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می­توانید با مشاورین موسسه راه مهاجرت تماس بگیرید.

در صورت تمایل می توانید همین الان
با مشاورین ما تماس بگیرید

مشاوره تلفنی رایگان مهاجرت

یا اینکه می توانید با تکمیل فرم زیر و ارسال شماره تماس، از ما بخواهید با شما تماس بگیریم.

امکان تحصیل رایگان

بسیاری از کشورهای جهان به منظور جذب نخبگان، تأمین نیروی کار فعال و با کیفیت، افزایش سطح علمی خود و … امکان تحصیل رایگان در قالب بورسیه ­های تحصیلی مختلف برای افرادی که واجد شرایط هستند فراهم کرده­اند. بورسیه­های تحصیلی گاهی تمام هزینه­ های تحصیل و زندگی افراد را در بر می­گیرد و گاهی تنها بخشی از آنها را پوشش می­دهد، برخی از انواع آنها در قبال انجام یک فعالیت مانند کار دانشجویی یا دستیاری استاد بخشی از هزینه­ های افراد را متقبل می­شوند

. باید اعلام کنیم که بورسیه تحصیلی در مقطع کارشناسی با تعداد محدود ارائه می­شود و دولتها و همچنین موسسات خیریه به عنوان متولیان این امر، اغلب ترجیح می­دهند که بورسیه را به دانشجویان تحصیلات تکمیلی بدهند. از جمله کشورهایی که بیشترین میزان بورسیه­ های تحصیلی را در اختیار دانشجویان قرار می ­دهند کشورهای آلمان، سوئیس، هلند، فرانسه، چک، بلژیک، ایتالیا وکانادا است.

حرف آخر

به عنوان حرف آخر باید یادآوری کنیم که برای موفقیت در هر زمینه­ای مهمترین عامل تلاش افراد است هرچند وجود شرایط مناسب می­تواند انگیزه­ای برای فعالیت بیشتر باشد. برای افرادی که به دنبال کسب تجربه زندگی در کشوری به جز کشور مادری خود هستند مهاجرت تحصیلی یکی از بهترین گزینه ­هاست. در این مقاله سعی شد بعضی از مسائل در خصوص این نوع مهاجرت بررسی شود. اما نکات بسیار دیگری وجود دارند که برای آگاهی از آنها نیاز به تحقیق بیشتر است. در این خصوص یکی از بهترین روش ها، مراجعه به مشاورین متخصص مانند موسسه راه مهاجرت IMW است.  

از این که با خواندن مقاله راه مهاجرت تحصیلی و اقامت از طریق تحصیل توانسته باشیم کمکی به شما کنیم، خود یک افتخار بزرگ برای مجموعه راه مهاجرت IMW به حساب می آید. مشاورین و کارشناسان ما در تمامی زمینه های مهاجرت و اخذ ویزا (کشور های اروپایی، آسیایی و آمریکا و کانادا) یار و همراه شما خواهند بود. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر، با ما در تماس باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5/5 - (1 امتیاز)