مهاجرت کاری به ترکیه

موضوع مهاجرت همواره یکی از مسائل چالش برانگیز بوده و نیازمند به آگاهی و بررسی های زیادی است چون تصمیمی است که می تواند سرنوشت افراد را تغییر دهد. در سالهای اخیر یکی از کشورهای مورد علاقه به عنوان مقصد سفر برای ایرانیان ترکیه بوده که دلایل زیادی برای این موضوع می تواند وجود داشته باشد از جمله می توان به همسایگی دو کشور، وجوه مشترک فرهنگی و مذهبی، شرایط کاری بهتر و غیره اشاره کرد.

دریافت تماس از طرف مشاوران ما

مهاجرت کاری به ترکیه​
پیشنهاد ویژه مهاجرتی 

در این مقاله از موسسه راه مهاجرت قصد داریم تنها به مساله مهاجرت کاری ترکیه بپردازیم چراکه در صورت داشتن شغل مناسب در این کشور، مهاجرت کاری از ارزانترین روشهای اقامت ترکیه است؛ در ادامه به سوالات زیر پاسخ دهیم:

  1. بهترین راه مهاجرت کاری به ترکیه چیست؟
  2. شرایط سنی برای مهاجرت کاری به ترکیه چیست؟
  3. برای یافتن کار مناسب چه شرایطی باید رعایت شود؟
  4. چند نوع ویزای کاری وجود دارد؟
  5. مدارک مورد نیاز برای گرفتن ویزای کار چیست؟

بهترین راه مهاجرت کاری به ترکیه

یکی از ساده ترین و بهترین روشها برای مهاجرت کاری به کشور ترکیه داشتن کارفرمایی ترک است. در این حالت، چون آماده سازی تمامی شرایط اولیه از جمله بیمه، محل کار، مجوزهای مربوط به کسب و کار و غیره به عهده کارفرما خواهد بود، لذا تنها وظیفه شما بالا بردن سطح مهارت مرتبط با کار است و دردسرهای دیگر از دوش شما برداشته می شود. از سوی دیگر، ایرانیان بدون داشتن ویزا تا سه ماه می­توانند به ترکیه سفر کنند (تا سه ماه می توانند در ترکیه اقامت داشته باشند) و این فرصت خوبی است تا به مراکز کاریابی برای یافتن کار مناسب خود مراجعه کنید.

علاوه بر این، مراجعه به سایتهای کاریابی نیز برای یافتن یک کارفرمای خوب می تواند روش مناسبی باشد. در این حالت دیگر نیاز به سفر اولیه و مراجعه حضوری ندارید و بهترین راه مهاجرت کاری به ترکیه محسوب می شود.

در صورت یافتن شغل مناسب، کارفرما باید در سایت وزارت کار و امنیت اجتماعی ترکیه ( MLSS) درخواست جذب نیروی خارجی خود را ثبت نماید و پس از آن شما تا 90 روز وقت دارید به همراه مدارک به سفارت یا کنسولگری ترکیه مراجعه کرده و ویزای کاری خود را دریافت کنید. نکته مورد توجه در این روش آن است که با ويزاي كار تركيه، ابتدا به فرد یک اقامت یک ساله تعلق می گیرد و سپس در صورت تایید کارفرما و ادامه همکاری، می توان مدت اقامت را نیز تمدید کرد.

البته روش دومی هم وجود دارد، اینکه شرکتی در ترکیه ثبت کنید، سپس به عنوان موسس به اداره کار و امور اجتماعی این کشور مراجعه کرده و برای دریافت مجوز کاری اقدام کنید. این روش با عنوان سرمایه گذاری در ترکیه هم یاد می شود که در مقاله ای جداگانه به آن پرداخته می­شود.

شرایط سنی برای مهاجرت کاری به ترکیه

واقعیت امر آن است که شرایط سنی برای مهاجرت کاری به ترکیه محدودیت خاصی ندارد و تا زمانیکه شما مهارت خاصی داشته باشید همواره مورد توجه و درخواست کارفرماهای ترک هستید. البته بهترین بازه سنی برای یافتن کار در این کشور سن بین 18 تا 40 سال است و دلیل آن این است که فرد در این بازه سنی در بهترین حالت جسمی، روحی و فکری خواهد بود و می­تواند از پس مشکلات کاری بر بیاید. البته نباید فراموش کرد که به همین دلیل افرادی که بیش از ۴۵ سال دارند، مسیر دشواری برای دریافت ویزای کار در ترکیه خواهند داشت.

شرایط سنی برای مهاجرت کاری به ترکیه

شرایط برای یافتن کار در ترکیه

  1. آشنایی با زبان ترکی: یکی از مهمترین چالشهایی که افراد خارجی در این کشور دارند، عدم آشنایی مردم با زبان انگلیسی است. برآورده می­شود که تنها حدود 17 درصد مردم ترکیه با زبان انگلیسی آشنا هستند بنابراین یکی از اساسی ترین شرایط برای یافتن کار در ترکیه تسلط به زبان ترکی برای گذران زندگی روزمره و کار در این کشور و از همه مهم تر، برای پر کردن فرم های مالیات است.
  2. مدرک تحصیلی: شما برای مهاجرت کاری ترکیه به مدرک خاصی نیاز ندارید و داشتن دیپلم هم کافی است، اما خوب نکته مهم اینکه پیدا کردن شغل باکیفیت بدون مدرک تحصیلی مناسب، دشوار است.
  3. مهارت و یا تخصص مناسب: اگر از آن دسته افرادی هستید که در فکر مهاجرت کاری به ترکیه هستید، باید حتما مهارت یا تخصص مورد نیاز این کشور را داشته باشید وگرنه ترکها ترجیح می­دهند شما در کشور خودتان بمانید یا بعبارتی به شما ویزا نمی دهند.

انواع ویزای کاری ترکیه

بسته به نوع شرایط کاری شما انواع متفاوتی از ویزای کاری ترکیه صادر می­شود که در لیست زیر می­توان تفاوت آنها را بررسی نمود:

  • ویزای کار موقت یک ساله: ویژه ورود اولیه به بازار کار ترکیه پس از عقد قرارداد با کارفرمای ترک به منظور آغاز به کار
  • ویزای کار دائم: ویژه افرادی که ۸ سال سابقه کار و زندگی در ترکیه از طریق ویزای کار موقت یکساله را دارند و به نوعی قبلاً اجازه اقامت دائم خود را دریافت کرده اند.
  • ویزای کار مستقل: ویژه افرادی که سابقه ۵ سال کار و زندگی در ترکیه را دارند و قصد افتتاح مغازه و یا کارگاه برای شغل و حرفه خود را دارند.
  • ویزای کار فیروزه ای: ویژه دارندگان اجازه کار دائم و افراد دارای تحصیلات بالا، سابقه کاری درخشان و صاحبان مشاغلی که منجر به ایجاد تاثیرات مثبت در اقتصاد ترکیه شده اند. این کارت ابتدا با اعتبار ۳ ساله و بعد از آن با اعتبار دائم صادر خواهد شد.
  • ویزای کار ویژه: این ویزا ویژه کارشناسان خبره و دارای تحصیلات بالا، سرمایه گذاران در حوزه علم و فناوری، ساکنین قبرس شمالی، افراد دارای اجداد ترک، شهروندان اتحادیه اروپا، پناهجویان دارای پذیرش اولیه و افرادی که با شهروندان ترک ازدواج کرده اند می باشد.
  • ویزای کار موقت ویژه: این ویزا ویژه ورزشکاران، هنرمندان و فیلمسازانی است که بنا به دلایلی نیاز به حضور کوتاه مدت کاری در ترکیه دارند می باشد.

برای اطلاع از جزئیات بیشتر هر کدام از انواع ویزاها، اطلاعات کارشناسان ما در موسسه راه مهاجرت (IMW) می­تواند برای شما مفید باشد، پس با ما در تماس باشید.

مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای کار ترکیه

مجوز ورود به کشور ترکیه برای کار کردن را ویزای کار ترکیه می گویند. همانطور که قبلا ذکر شد این مجوز توسط وزارت کار ترکیه و امور اجتماعی ترکیه (MLSS) صادر می شود که برای دریافت آن در اولین قدم باید به سفارت این کشور در ایران مراجعه نمایید. فراموش نکنید که پیش از آن باید مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای کار ترکیه را آماده کرده باشید:

  • پاسپورت
  • فرم درخواست ویزای کاری
  • قرارداد با یک کارفرما
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • گواهی سلامت پزشکی
  • مدارک تخصصی مهارتها
  • عکس و همچنین فایل آن با فرمت JPEG
    (عکس شما در مجوز اقامت مورد استفاده قرار می­گیرد لذا باید مربوط به 6 ماه گذشته شما و با پس زمینه سفید و بیومتریک گرفته شده باشد. عکس های خانوادگی، سلفی، غیرقابل تشخیص، غیر به روز و سیاه و سفید قابل قبول نمی باشند و در صورت استفاده از این نوع عکس ها و بارگذاری آن ها در سایت برای درخواست مجوز باعث میگردد که مدرک اقامت صادر نشوند.)
  • ترجمه آخرین مدرک تحصیلی به زبان ترکی
  • شماره پیگیری کنسولگری (در زمان درخواست از سفارت‌خانه ترکیه به شما داده می‌شود.)
  • دفترچه اقامت
  • کد ملی جمهوری ترکیه که از سمت اداره امنیت ترکیه صادر می‌شود و مخصوص اتباع کشورهای دیگر است.
  • برگه درخواست الکترونیکی
  • آدرس ایمیل کارفرما
  • کد رمز دولتی کارفرما

در صورت پذیرش درخواست شما، برای شما کارت «چالیشما ایزین» صادر می شود که داشتن آن به منزله اجازه رسمی اقامت و کار در ترکیه است. با داشتن چالیشما ایزین می توانید به طور رسمی کار کنید، حقوقتان به طرز قابل توجهی بیشتر می شود و به طور قانونی بیمه خواهید شد.

در صورت تمایل می توانید همین الان
با مشاورین ما تماس بگیرید

مشاوره تلفنی رایگان مهاجرت

یا اینکه می توانید با تکمیل فرم زیر و ارسال شماره تماس، از ما بخواهید با شما تماس بگیریم.

نحوه پیدا کردن شغل پس از مهاجرت به ترکیه

همانطور که قبلا ذکر شد، بهتر است پیش از سفر دائمی خود به قصد مهاجرت کاری ترکیه، شغل مناسب را به روشهایی مانند مراجعه حضوری در سفرهای کوتاه مدت، پیدا کردن کارفرمای مناسب از طریق واسطه ها و غیره پیدا کرده باشید. اما اگر به هر دلیلی موفق به انجام این کار پیش از مهاجرت نشده اید، می توانید از سایتهای کاریابی برای این موضوع کمک بگیرید.

در این شرایط مدرک تحصیلی و نوع مهارت شما می­تواند نقش تعیین کننده ای داشته باشد. به عنوان مثال: برای افراد با مدرک پزشکی، دندانپزشکی و رشته های پیراپزشکی نظیر پرستاری و مامایی شرایط کار بهتر از مدرک داروسازی است. برای کار به عنوان پزشک و دندانپزشک در ترکیه لازم است پیش از مهاجرت برای معادل سازی مدرک اقدام کرد. پس از معادل سازی، امکان اشتغال در درمانگاه های دولتی و خصوصی برای فرد فراهم می شود.

نحوه پیدا کردن شغل پس از مهاجرت به ترکیه

با این حال برای کار به عنوان داروساز و افتتاح داروخانه لازم است شهروندی ترکیه را داشته باشید. تسلط به زبان انگلیسی و ترکی برای مهاجرت کاری ترکیه ضروری است. می توان گفت در صورتیکه با هر مدرکی بدون تسلط به زبان ترکی برای کار در ترکیه اقدام کنید قطعا شانس پایینی برای پیدا کردن شغل پس از مهاجرت به ترکیه خواهید داشت.

سایتهای کاریابی: در ادامه چند سایت کاریابی معتبر ترکیه ای را معرفی می­کنیم:

  1. www.kariyer.net
  2. www.eleman.net
  3. www.indeed.com
  4. www.yenibiris.com
  5. www.isilanlarikariyer.com
  6. WWW.secretcv.com

موسسات کاریابی: همچنین شما می­تواند رزومه خود را برای مراکز کاریابی زیر ارسال نمایید تا انها به شما در نحوه پیدا کردن شغل پس از مهاجرت به ترکیه کمک کنند:

  1. Iskur
  2. Learn4Good
  3. Job in Istanbul
  4. Job in Turkey
  5. Arbeitsevermittlung
  6. Mento
  7. Learn4good

همانند همیشه کارشناسان ما در موسسه را مهاجرت (IMW) می­توانند در این زمینه راهنمای شما باشند، فرصت مشاوره تلفی رایگان ما را از دست ندهید.

برخی از مشاغل مورد نیاز در ترکیه

اصلی ترین چالش در انتخاب شغل میزان درآمد آن است. به عنوان مثال میانگین حقوق در کشور ترکیه برای کارگران بین المللی معمولاً از ۳۵،۰۰۰ تا ۱۰۵،۰۰۰ دلار متغیر است. مطابق آمارهای منتشر شده، برخی از مشاغل مورد نیاز در ترکیه با درآمد تقریبا تعیین شده به شرح زیر است:

درآمد ماهیانه به طور متوسط

نام شغل

21000 لیر (40 میلیون(

مهندسی کامپیوتر- برنامه نویسی

30000 لیر ( 60 میلیون)

مهندسی عمران

18000 لیر ( 36 میلیون)

مهندسی معماری

15000  لیر( 30 میلیون تومان)

خیاطی-حرفه ای

8000  لیر ( 16 میلیون تومان(

خیاطی -ساده

8500 لیر ( 17 میلیون تومان)

گارسون

8500 لیر ( 17 میلیون تومان)

کارگر ساده

9000  لیر ( 18 میلیون (

آرایشگری

9000 لیر( 18 میلیون)

پرستاری

علاوه بر این مشاغل فهرست زیر هم ­میتواند برای برخی افراد در مهاجرت کاری ترکیه کارآمد باشد:

کارهای مرتبط با ساخت و ساز، صنعت کشاورزی، مهندسی فناوری اطلاعات، الکترونیک، کارهای مرتبط با صنعت خودروسازی، کارهای مرتبط با لوازم خانگی، کارهای نساجی، کار در شرکت پتروشیمی، کارها و رشته های مرتبط با مواد شیمیایی، مشاوره امور مالی، محیط زیست، مشاوره در امور کسب و کار، گردشگری، کارهای مرتبط با حمل و نقل هوایی، کارهای تعمیراتی، هتل داری و رزرو آپارتمان، نجاری، کاشی کاری، نقاشی ساختمان، حسابداری، کارشناس بیمه،  ام‌دی‌اف کار، آشپز ماهر، مدیر فروش …

نکته مهم آن است که در ترکیه کار سیاه یا همان بدون مجوز کار نیز وجود دارد که بسیار خطرناک می باشد زیرا در صورت کشف توسط نیروهای دولتی، برخورد بسیار نامناسبی با فرد متخلف صورت می­گیرد بطوریکه حتی بدون دادن اجازه جمع کردن وسایل شخصی، او را به کشور خود باز می گردانند.

البته فراموش نکنید که هر ساله کشور ترکیه مشاغل مورد نیاز خود را اعلام می­کند و لیست بالا دچار تغییراتی می­شود لذا پیشنهاد می­کنیم برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان موسسه راه مهاجرت در ارتباط بمانید.

در صورت تمایل می توانید همین الان
با مشاورین ما تماس بگیرید

مشاوره تلفنی رایگان مهاجرت

یا اینکه می توانید با تکمیل فرم زیر و ارسال شماره تماس، از ما بخواهید با شما تماس بگیریم.

هزینه مهاجرت کاری به ترکیه

واقعیت امر؛ همانطور هم که در ابتدای مقاله اشاره شد، مهاجرت کاری ترکیه از ارزانترین روشهای مهاجرت است؛ مطابق جدیدترین نرخ نامه ها، تقریبا دریافت اقامت کاری در ترکیه بدون هزینه است. البته دقت شود، این جدا از هزینه های زندگی در ترکیه است و برای زندگی در هر مکانی شما نیاز به مسکن، بیمه، وسایل روزمره زندگی، هزینه حمل و نقل و غیره دارید که فارغ از نوع درخواست شما، مشترک بین انواع روشهای مهاجرت است.

از آنجا که هزینه های زندگی در هر کشوری همواره در حال تغییر است شما نیاز دارید که دائما این مسئله را از بروزترین سایتها بررسی کنید، در این زمینه یکی از پیشنهادات ما کمک گرفتن از کارشناسان موسسه راه مهاجرت است.

سخن پایانی:

در نهایت، فراموش نکنید که برای مهاجرت کاری به ترکیه و یا هر کشور دیگری، اول مهارت مهم است بعد کسب و کار. طبیعی است که برای یافتن شغل در ترکیه، باید ابتدا دانش و مهارت لازم را داشته باشید. البته اگر هم ندارید، می‌توانید در دوره‌های آموزشی و تخصصی شرکت نمایید و مدارک لازم را دریافت کنید. امیدواریم این مقاله از موسسه راه مهاجرت IMW در راستای مهاجرت شما مفید واقع شده باشد و در صورت داشتن هرگونه سوال می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید.

مجله راه مهاجرت

آخرین مطالب
انواع راه های مهاجرت

وکیل مهاجرت به آلمان

وکیل مهاجرت به آلمان

تصمیم به مهاجرت، یکی از سخت ­ترین تصمیم ­هایی است که یک نفر می­تواند بگیرد. مهاجرت به کشور دیگر می­ تواند فرصتهای متعدد آموزشی، شغلی و فرهنگی را برای افراد به ارمغان آورد، رویای کسب تجربه زندگی در شرایطی متفاوت و شانس برخورداری از زندگی با کیفیت بهتر گاهی وسوسه ­کننده است. اما این اتفاق در صورتیکه بدون تجربه پیگیری شود می­تواند تمام این رویای شیرین را به کابوسی تلخ تبدیل کند. این مسأله که از چه طریق اقدام به مهاجرت باید کرد که احتمال شکست آن به صفر برسد، نیازمند بررسی کارشناسان خبره و آگاه در زمینه مهاجرت از طرق گوناگون دارد.

کالج های المان

کالج های المان

برای افرادی که علاقه­ مند به تحصیلات عالی در خارج از کشور هستند یکی از گزینه ­های پیش رو برای شروع تحصیل، حضور در کالج­ های المان است. کالج یک موسسه آموزشی است که معمولا از هر نظر کوچکتر از دانشگاه است به طوریکه در بعضی کشورها، بخشی از یک دانشگاه است مشابه دانشکده­ های آن. این موسسات علمی حداکثر مدرکی که به افراد اعطا می­کنند مدرک کارشناسی است و البته تنوع رشته­ های تحصیلی در آنها نسبت به دانشگاه پایین تر است.

شرط معدل برای تحصیل پزشکی در آلمان

شرط معدل برای تحصیل پزشکی در آلمان

در حال حاضر شرط معدل برای تحصیل پزشکی در آلمان برای نمره زیر 17 اصلا بررسی نمی­شود و متقاضیانی که معدل 20 داشته باشند در اولویت بررسی هستند و به همین نسبت از ترتیب الویت ها با کاهش معدل، کم می­شود. البته اگر کسی بخواهد از بورسیه­ های تحصیلی آلمان استفاده کند تا تحصیل پزشکی در این کشور را به صورت رایگان در دانشگاه­ های دولتی آن انجام دهد حتما باید معدل هر سه سال دبیرستان وی 20 باشد. البته اگر معدل فرد کمتر باشد باز هم می­تواند وارد رشته پزشکی شود البته انتخاب پیش روی وی دانشگاه­ های غیردولتی است که هزینه زیادی هم دارند.

تحصیل پزشکی آلمان

تحصیل پزشکی آلمان

شأن اجتماعی بالا، آینده شغلی تضمین شده، زندگی مرفه، جهانی بودن شغل آینده و چندین مزیت دیگر سبب می­شود که رشته­­ های پزشکی و پیراپزشکی برای اکثر مردم وسوسه انگیز شود و افراد زیادی تمایل به تحصیل این رشته­ ها را داشته باشند. مساله اصلی در پزشکی آن است که علاوه بر علم و اطلاعات نیازمند تجربه و مهارت است که این دو با کمک امکانات پیشرفته و فناوری بالا می­توانند بدست آیند. یکی از کشورهایی که از بهترین فناوری­ ها در حوزه درمان برخوردار است کشور آلمان می­باشد بطوریکه دانشگاه ­های پزشکی آن همواره جزو بهترین­ های جهان هستند از این حیث تحصیل پزشکی آلمان همواره در رقابت شدیدی قرار داشته است.