راه مهاجرت کاری و اقامت از طریق کار در خارج

شرایط اقتصادی متفاوت کشورها، برخورداری از امکانات رفاهی، اجتماعی، پزشکی و بهداشتی و تحصیل رایگان برای فرزندان، امکان دریافت اقامت دائم، تجربه زندگی در کشوری متفاوت و آشنا شدن با فرهنگهای مختلف، تجربه کار با بازار جهانی و … از جمله دلایلی است که افراد را وسوسه می­کند تا برای کار به کشورهای دیگر مهاجرت نمایند. در این مقاله که به همت موسسه راه مهاجرت IMW تهیه شده است قصد داریم که راه مهاجرت کاری و اقامت از طریق کار در خارج  را بررسی نماییم.

در مهاجرت کاری یکی از مهمترین مسائلی که باید مورد توجه قرار بگیرد، شرایط اقتصادی و امنیتی کشور مقصد است. معمولا کشورهای پیشرفته به علت برخورداری از اقتصادی پایدار و پررونق از سویی و کمبود شدید نیروی کار از سوی دیگر بیشترین تقاضا را برای جذب مهاجرین کاری از سراسر جهان دارند. نکته دیگر آن است که مهاجرت کاری به اکثر کشورهای جهان در رده ارزان­ ترین روش مهاجرتی قرار می­گیرد و این موضوع سبب می­شود که این روش جزو محبوب­ترین روشهای مهاجرتی دسته ­بندی شود.

راه مهاجرت کاری و اقامت از طریق کار در خارج

باید اعلام کنیم که یکی از بهترین روشهای کسب اطلاعات، مراجعه به موسسات مهاجرتی مانند موسسه راه مهاجرت است که می­تواند علاوه بر در اختیار گذاشتن راهنمایی­های لازم جهت مهاجرت کاری، مسیر رفتن را نیز هموار نماید تا افراد با آسودگی بیشتری وارد کشور مقصد شوند. در ادامه به سوالات زیر پاسخ می­دهیم:

  1. ویزای کار چیست؟
  2. آیا برای دریافت ویزای کار شرایط خاصی مورد توجه است؟
  3. مدارک لازم برای دریافت ویزای کار چیست؟
  4. بهترین کشورها برای مهاجرت کاری کدام هستند؟
  5. هزینه دریافت ویزای کاری چقدر است؟

ویزای کار چیست؟

باید بدانیم که برای مهاجرت کاری افراد هم به ویزای کار نیاز دارند و هم به اجازه کار. اما ویزای کار چیست؟ در حقیقت ویزا یک مدرک است که توسط مقامات مهاجرتی هر کشور برای افراد صادر می­شود لذا یک اجازه ­نامه برای ورود به آن کشور محسوب می­شود. افراد با داشتن آن می­توانند حتی برای اقامت دائم در کشور مورد نظر خود اقدام نمایند.

همانطور که اشاره کردیم، برای شاغل شدن در یک کشور دیگر علاوه بر ویزا، نیاز به مجوز کار نیز هست، که در اصل یک نامه اشتغال صادر شده از طرف یک کارفرماست. به نوعی می­توان گفت مجوز کار نشان می­دهد فرد مهاجر از سوی یک شرکت، کارخانه و یا یک اداره شغلی مورد تأیید دارد و قصد وی از ورود به کشور مقصد، وارد شدن به آن موقعیت کاری است.

انواع ویزای کار

باید بدانیم که کشورها انواع متفاوتی از ویزای کار را برای متقاضیان صادر می­کنند. معمول ترین آن ویزای جاب آفر است که ویژه کسانی است که پیشنهاد کاری از کشور مقصد را دارند. در این حالت معمولا دانش، مهارت و یا تخصص فرد، مورد نیاز آن کشور می­باشد لذا دعوتنامه کاری برای وی صادر می­نماید.

نوع دیگر ویزا که ویژه تعدادی از کشورهای خاص مانند آلمان، اتریش آفریقای جنوبی است ویزای جستجوی کار یا جاب سیکر است که با توجه به شرایط کشور خود، مدت زمانی محدود برای فرد متقاضی در نظر می­گیرد و اجازه می­دهد به آن کشور وارد شده و به صورت حضوری به دنبال شغل مناسب خود باشد.

انواع ویزای کار
انواع ویزای کار

نوع سوم ویزای کار که مجددا بعضی کشورها مانند استرالیا، کانادا آن را صادر می­کنند ویزای امتیازبندی شده یا اسکیل ورکر (Skilled Worker) است که اساس آن امتیاز افراد متقاضی است. برای دریافت این ویزا، به شرایط افراد امتیاز داده می­شود، از جمله ملاکهای آن می­توان به میزان تخصص فرد، سابقه کاری، سن، شرایط جسمی، میزان تحصیلات و … اشاره نمود. پس از بررسی این شرایط افراد در صف انتخاب قرار می­گیرند و کسانی که بالاترین امتیاز را داشته باشند واجد شغل شناخته می­شوند. نکته دیگر آنکه بعضی کشورها ویزاهای دیگری نیز برای اشتغال افراد در نظر می­گیرند در این خصوص می­توان به متخصصین موسسه راه مهاجرت جهت کسب اطلاعات بیشتر مراجعه نمود.

در صورت تمایل می توانید همین الان
با مشاورین ما تماس بگیرید

مشاوره تلفنی رایگان مهاجرت

یا اینکه می توانید با تکمیل فرم زیر و ارسال شماره تماس، از ما بخواهید با شما تماس بگیریم.

راه مهاجرت کاری و کاریابی در کشور های خارجی

همانطور که قبلا شرح دادیم، اگر بتوان از قبل شغل مورد نظر خود را در یک کشور دیگر پیدا کرد، روند دریافت ویزا ساده ­تر می­شود. برای پیدا کردن آن چندین گزینه پیش روی افراد است که مهترین آنها استفاده از سایت های کاریابی کشور مقصد است. بسیاری از این سایت ها در سراسر جهان شناخته شده هستند و لذا کارفرمایان و متقاضیان زیادی به آنها رجوع می ­کنند و از این نظر بسیار کارآمد می­توانند باشند.

تنها یک نکته باید مورد توجه قرار بگیرد، اینکه سایت مورد نظر معتبر باشد. برای کسب اطلاع از سلامت یک سایت کاریابی روش ­های زیادی وجود دارد که مطمئن­ ترین آنها کمک گرفتن از یک مشاور مانند متخصصین موسسه راه مهاجرت است. راه دیگر مراجعه به روزنامه­ های کاریابی است که این امکان را برای افراد فراهم می­کنند تا به سادگی موقعیت شغلی مناسب را جستجو کنند. زمانی که شغل مورد نظر پیدا شد، باید شرایط فرد مورد بررسی قرار بگیرد لذا باید درخواست کاری خود را ارسال نماید و منتظر پاسخ از طرف کارفرما بماند.

روند درخواست ویزای کار

به هر انگیزه­ ای که افراد اقدام به مهاجرت کاری کنند باید در نظر بگیرند که پس از انتخاب کشور مقصد، مساله مهم دیگر پیدا کردن شغل متناسب با مهارت فرد در کشور مقصد است. البته در صورتی که شرکت و یا کارخانه ­ای در آن کشور تقاضای نیروی کار نماید نیز می­توان جذب آن شد. باید بدانیم که در این حالت بسیار مهم است که نیروی داخلی برای آن موقعیت کاری وجود نداشته باشد، در این صورت پس از بررسی درخواست فرد و در نظر گرفتن شرایط کلی، اگر مورد پذیرش قرار بگیرد حتما یک دعوتنامه برای وی ارسال می­شود.

نکته دیگر اینکه در حالت کلی کشورها تمایل دارند از نیروهای داخلی خود استفاده کنند، لذا هر موقعیت شغلی را معمولا به مدت 3 ماه تبلیغ می­کنند و پس از اطمینان از عدم تمایل نیروی داخلی به آن، اجازه می­دهند که سایر افراد جهان از آن بهره­ مند شوند. البته اتفاق می­ افتد که بعضی از شرکتها بدون توجه به این قانون اقدام به جذب نیروی کار بین ­المللی کنند که در این صورت معمولا از طرف دولت خود مورد انتقاد و حتی جریمه قرار می­گیرند. در این میان فرد مهاجر معمولا دچار مشکل می­شود، لذا بسیار مهم است که افراد آگاهانه وارد فرایند مهاجرت شوند.

روند درخواست ویزای کار
روند درخواست ویزای کار

شرایط دریافت ویزای کار

همانطور که پیشتر توضیح دادیم، شرایط دریافت ویزای کار برای هر کشوری متفاوت است. اما بعضی ملاکها مشترک می باشد. از جمله آنها می­توان به موارد زیر اشاره نمود:

سن متقاضی

طبیعی است که هر کشوری برای کار به افراد جوانتر تمایل دارد و حتی محدوده سنی برای مهاجرت کاری در نظر بگیرند. آنچه که معمول است ویزای کار برای افرادی که در حدود سن 18 تا 40 سال هستند ساده­تر صادر می­شود. اما مساله این نیست که برای افراد بالای 40 سال اصلا ویزای کاری صادر نمی­شود. این افراد با تقویت سایر شرایط می­توانند انگیزه کافی برای کشور مقصد ایجاد کنند. برای اطلاع بیشتر پیشنهاد می­کنیم از تجربیات مشاورین موسسه راه مهاجرت استفاده نمایید.

مدرک دانشگاهی

معمولا هرچه تحصیلات فرد بیشتر باشد شانس بیشتری برای دریافت ویزای کار خواهد داشت. البته کشورهایی هستند که برای صدور این ویزا شرط تحصیلات را برای بعضی از مشاغل خود ندارند، مثلا برای یک نجار یا کارگر ماهر، تخصص و مهارت مهمتر از مدرک دانشگاهی است. معمولا حداقل مدرک دانشگاهی مورد نظر کشورها مدرک کارشناسی است.

مهارت زبان

باید بدانیم که یک فرد شاغل با مردم یک کشور معمولا در ارتباط است و لذا نیاز است که به زبان آن کشور تسلط کافی داشته باشد. اما بعضی کشورها برای صدور ویزای کار تسلط به زبان انگلیسی را مورد توجه قرار می­دهند. لذا برای این موضوع مدرک این زبان را درخواست می­کنند، حداقل نمره آیلتس 6، 6.5 و گاهی 7 مورد توجه آنهاست.

سابقه کار

داشتن تجربه کاری یکی از بهترین مواردی است که شانس افراد را برای اخذ ویزای کار افزایش می­دهد. میزان این تجربه کاری به کشور مقصد و البته شغل مورد نظر فرد بستگی دارد. به طور معمول سه سال سابقه کاری مطلوب در نظر گرفته می­شود، هرچند بعضی کشورها 8 سال سابقه کاری را از افراد درخواست می­کنند.

موارد شخصی

مواردی از قبیل نداشتن سوءپیشینه، برخورداری از سلامت جسمی، داشتن تمکن مالی، مشترک بین تمامی کشورهاست و البته عده ای نیز شرایط خاصی را بر این موارد اضافه می­کنند که برای آگاهی از آن موارد بهتر است با مشاورین موسسه راه مهاجرت در تماس باشید.

مدارک لازم برای دریافت ویزای کار

در خصوص مدارک لازم برای دریافت ویزای کار خارج از کشور باید اعلام کنیم که بسته به کشور مقصد این موضوع می­تواند تغییر کند. اما در حالت کلی موارد زیر برای اکثر آنها وجود دارد:

  1. تکمیل و ارسال فرم درخواست کار
  2. مدارک هویتی (شناسنامه، کارت ملی، پاسپورت و کپی آنها)
  3. دو قطعه عکس
  4. اثبات تمکن مالی برای به سفارت
  5. مدارک تحصیلی به همراه کپی و ترجمه آنها
  6. گواهی عدم سوءپیشینه
  7. رزومه کاری
  8. مدارک سوابق کاری به همراه ترجمه آن
  9. بیمه نامه
  10. مدارک مربوط به بلیط هواپیما و رزرو کردن هتل
مدارک لازم برای دریافت ویزای کار
مدارک لازم برای دریافت ویزای کار

بهترین کشور برای مهاجرت کاری

معیارهای مختلفی برای انتخاب بهترین کشور برای مهاجرت کاری وجود دارد. یکی از مهمترین آنها نرخ پایین بیکاری است که برای آن یک عدد تعیین می­شود. به عنوان مثال اگر نرخ بیکاری یک کشور 28 بود، یعنی از هر 100 نفر در این کشور 28 نفر شغل ندارند و این جامعه پذیرش زیادی برای نیروی کار خارجی ندارد، بنابراین هر چه این عدد کمتر باشد شرایط کاری مساعدتری در آن فراهم است. برای بررسی بیشتر، شرایط چند کشور را به عنوان نمونه مرور می­کنیم.

آلمان

این کشور اروپایی با نرخ بیکاری 3.2 یکی از پایین­ ترین نرخ ­های بیکاری را دارد که اصلی­ترین علت آن رشد منفی جمعیت است. آلمان کشوری توسعه یافته با صنعتی قوی است و لذا یکی از گزینه­ های خوب برای اشتغال است. این کشور شرایط را برای متخصصین رشته‌های فنی و پزشکی فراهم کرده است و لذا سالانه مهندیسین و پزشکان زیادی برای کار وارد آلمان می­شوند. البته باید بگوییم اخذ ویزای کار این کشور فرایندی زمان بر است و شرایط تقریبا سختگیرانه ­ای در این زمینه دارند.

پیشنهاد ما برای مطالعه: مهاجرت کاری به آلمان

استرالیا

یکی دیگر از کشورهای محبوب مهاجرین کار با نرخ بیکاری 3.5 درصد، استرالیا است. این کشور خوش آب و هوا با سیستم امتیاز سنجی افراد را به عنوان نیروی کار می­ پذیرد. دولت این کشور هر ساله لیستی از مشاغل مورد نیاز خود را منتشر می­کند که معمولا چند رشته همواره در این لیست جای دارند از جمله: فنی مهندسی و مراقبت بهداشتی.

کانادا

نرخ بیکاری این کشور حدود 4.9 می باشد که نرخ پایینی محسوب می­شود. این کشور دارای دهمین اقتصاد قوی دنیاست. از جمله مشاغل پر تقاضا در کانادا مواردی مانند برنامه‌نویسی، مهندسی، پرستاری، جوشکاری و مشاغل مدیریتی است.

مهاجرت کاری به کانادا
مهاجرت کاری به کانادا

نیوزلند

نرخ بیکاری این کشور 5.3 است که عدد پایینی محسوب می­شود. همین موضوع سبب شده که این کشور به عنوان یکی از قطبهای مهاجرت کاری شناخته شود. بر اساس آمار، رشد اقتصادی نیوزلند 2.8 درصد در بازه سالهای 2018 تا 2023 بوده است و همین موضوع سبب جذب افراد زیادی به آن شده است بطوریکه حدود 1 درصد از جمعیت این کشور را مهاجرین تشکیل داده ­اند. افراد با تخصص در زمینه­ های ساخت و ساز، فنی مهندسی، آموزش، خدمات اجتماعی و درمانی، معاملات، جنگل داری مورد تقاضا هستند.

اتریش

طبق آخرین آمارها نرخ بیکاری در این کشور معادل 7.7 درصد است و دو نوع ویزای جاب آفر و جاب سیکر را در اختیار متقاضیان قرار می­دهد. البته در این کشور سیستم امتیاز بندی نیز جاری است و لذا از میان متقاضیان بهترین را انتخاب می­کنند. این کشور از ثروتمندترین کشورهای اتحادیه اروپا و البته جهان محسوب می­شود و این موضوع سبب می­شود که حقوق بالایی برای افراد در مشاغل مختلف در نظر بگیرند.

هزینه اخذ ویزای کار

هزینه اخذ ویزای کار کاملا به کشور مقصد بستگی دارد. کشورهای اروپایی که در حوزه شینگن هستند مانند آلمان، مجارستان، فرانسه، اتریش، ایتالیا معمولا حدود60 یورو را برای این موضوع درخواست می­کنند. این هزینه برای کشور­های غیر حوزه شینگن مانند ارمنستان حدود 52 دلار آمریکا است. برای درخواست ویزای کانادا حدود 240 دلار کانادا هزینه مورد نیاز است. اطلاعات دقیقتر در مورد هزینه ویزای هر کشور در سایت سفارت موجود است.

حرف آخر

به عنوان حرف آخر، باید تأکید کنیم فرایند مهاجرت کاری نیاز به اطلاعات بسیار بالایی دارد تا کمترین میزان اشتباه را برای افراد به ارمغان آورد. در این مقاله سعی شد تا اطلاعات کلی در اختیار شما عزیزان قرار بگیرد. پیشنهاد می­کنیم برای آگاهی از جزئیات بیشتر از خدمات مشاوره­ای موسسه راه مهاجرت IMW استفاده نمایید.

از این که با خواندن مقاله راه مهاجرت کاری و اقامت از طریق کار در خارج توانسته باشیم کمکی به شما کنیم، خود یک افتخار بزرگ برای مجموعه راه مهاجرت IMW به حساب می آید. مشاورین و کارشناسان ما در تمامی زمینه های مهاجرت و اخذ ویزا (کشور های اروپایی، آسیایی و آمریکا و کانادا) یار و همراه شما خواهند بود. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر، با ما در تماس باشید!

5/5 - (1 امتیاز)