تحصیل در آلمان

کمتر کسی است که طالب علم باشد و علاقمند به استفاده از بهترین امکانات آموزشی نباشد. از دیرباز تحصیل در اروپا مورد توجه مردم بوده است و این موضوع به موقعیت طلایی کشورهای اروپایی برمی­گردد. کیفیت خوب زندگی به همراه بهره مندی از امکانات پژوهشگاه ها و دانشکده­های درجه یک، استفاده آسان از امکانات علمی-اشتراکی سایر کشورها از جمله دلایل مردم برای انتخاب کشورهای اروپایی است.

دریافت تماس از طرف مشاوران ما

تحصیل در آلمان
پیشنهاد ویژه مهاجرتی 

در این مقاله که به همت متخصصین موسسه راه مهاجرت IMW آماده شده است به بررسی چگونگی و شرایط تحصیل در آلمان خواهیم پرداخت. از جمله سوالاتی که به آنها پاسخ می دهیم به شرح زیر است:

  1. شرایط دریافت پذیرش تحصیلی در آلمان چیست؟
  2. برای تحصیل در آلمان به چه مدارکی نیاز داریم؟
  3. شرایط استفاده از خوابگاه­های دانشجویی آلمان به چه صورت است؟
  4. هزینه تحصیل در آلمان چه مقدار است؟
  5. چه نکاتی برای کار در دوران دانشجویی در آلمان وجود دارد؟

باید بدانیم که در آلمان هر سال تحصیلی شامل دو ترم تابستان و زمستان است که دوره ترم تابستانی سه ماهه (اواخر فروردین تا اواخر تیر) و زمستانی چهار ماهه ( اواخر مهر تا اواخر بهمن)  می­باشد که معمولا ترم زمستانه اهمیت بیشتری دارد و آغاز اکثر رشته های تحصیلی در آن است.

در مقاله کالج های المان
این عناوین را مطالعه می کنید:
در این میان آلمان برتری هایی دارد که از بین همه کشورهای اروپایی دانشجویان بیشتری را به خود جلب کرده است و افراد زیادی هر ساله برای تحصیل در آلمان به این قاره سبز سفر می­کنند. از جمله این دلایل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • امکان تحصیل با هزینه بسیار پایین (در مقایسه با اکثر کشورهای اروپایی) و حتی رایگان
  • انجام کار پاره وقت و حتی نیمه وقت در دوران دانشجویی
  • امکان تحصیل به زبان انگلیسی و آلمانی
  • امکان سفر بدون ویزا به کشورهای حوزه شینگن
  • حضور در دانشگاه ­های با رتبه های جهانی
  • مدرک معتبر جهانی
  • امکان دریافت ویزای همراه برای همسر و فرزندان
  • فرصت های شغلی بسیار زیاد پس از فارغ التحصیلی
  • تنوع بالای رشته ­های دانشگاهی

شرایط اخذ پذیرش تحصیل در آلمان

باید بدانیم که برای ورود به دانشگاه های آلمان یکی از اساسی ترین قسمت ها داشتن نامه پذیرش است که به نوعی اجازه نامه برای ورود به دانشگاه محسوب می­شود. شرایط اخذ پذیرش تحصیل در آلمان برای هر دانشگاهی متفاوت است و حتی از مقطعی به مقطع تحصیلی بعدی میتواند تغییر کند، لذا بسیار ضروری است که بعد از انتخاب دانشگاه مورد نظرتان، به سایت آن مراجعه کرده و شرایط عمومی و اختصاصی آن را بخوانید. در اینجا ما شرایط عمومی برای اخذ پذیرش تحصیلی آلمان را بررسی می­کنیم اما فراموش نکنید در هر مرحله ای که سوال برای شما پیش آمد با خیال آسوده به مشاورین ما در موسسه راه مهاجرت مراجعه نمایید.

در صورت تمایل می توانید همین الان
با مشاورین ما تماس بگیرید

مشاوره تلفنی رایگان مهاجرت

یا اینکه می توانید با تکمیل فرم زیر و ارسال شماره تماس، از ما بخواهید با شما تماس بگیریم.

یکی از نکات مهم برای گرفتن نامه پذیرش، در نظر گرفتن معدل است. در حالت کلی باید بدانیم که آلمان به افرادی که معدلی پایین تر از 12 دارند نامه پذیرش نمی­دهد و افرادی که معدلی بالای 15 دارند راحت تر می توانند نامه را دریافت کنند. البته نباید فراموش کرد که معدل شما باید با سیستم آموزشی آلمان محاسبه شده باشد یعنی به روش زیر: در مرحله بعدی شما باید مدارکتان را آماده کنید. این مدارک بسته به دانشگاه انتخابی شما متفاوت خواهد بود. از جمله این مدارک می­توان به موارد زیر اشاره نمود:
  1. مدارک تحصیلی و ریزنمرات
  2. مدرک زبان ( آلمانی و یا انگلیسی) نمره آیلتس یا تافل برای زبان انگلیسی مورد نیاز است
  3. رزومه: باید کاملترین حالت ممکن را داشته باشد و تمامی مهارتها، تخصص ها، سوابق علمی پژوهشی شما را شامل شود
  4. پاسپورت
نکته مهمی که باید به آن توجه کنید آن است که مدارک شما باید تحت سیستم HZB بررسی شود تا اعتبار آن مشخص شود که آیا دانشگاه انتخابی شما آنها را قبول دارد یا نه. در آخرین مرحله شما باید درخواست پذیرش تحصیل در آلمان خود را در سایت دانشگاه موردنظرتان ثبت نمایید. شرایط اخذ پذیرش تحصیل در آلمان

بهترین رشته ها برای تحصیل در آلمان

میانگین سنی در آلمان حدود 45 سال است و این یعنی این کشور به سرعت به پیری جمعیت می­رود. این موضوع دو مسئله را پیش می آورد، نیاز شدید به نیروی کار جوان و البته نیاز به یک کادر درمان قوی. توجه به این دو نکته سبب می شود تحصیل در بعضی رشته های دانشگاهی در آلمان اهمیت بیشتری پیدا کنند. رشته های فنی مهندسی و پزشکی در سر لیست بهترین رشته ها برای تحصیل در آلمان هستند. دانشگاه ­هایی که این رشته ها را آموزش می­دهند در لیست بهترین دانشگاه ­های دنیا نیز جای دارند. مثلا در خصوص رشته های مهندسی، دانشگاه صنعتی مونیخ، صنعتی آخن، فنی برلین در لیست بهترینهای جهانی هستند. حقوق مهندسین نیز در آلمان بسیار بالاست. در جدول زیر لیستی از بهترین رشته های مهندسی در آلمان را می توانید بیابید:
نام رشته مهندسی رتبه اهمیت تحصیلی میزان درآمد به یورو درآمد به میلیارد تومان
مهندسی مکانیک 1 78452 4.5
مهندسی عمران 2 63819 3.7
مهندسی معماری 3 74182 4.3
مهندسی برق 4 86640 5.02
مهندسی پزشکی 5 79020 4.5
اوضاع برای کادر درمان نیز خوب است. به این معنا که به ترتیب رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری و فیزیوتراپی از بهترین رشته ها برای تحصیل در آلمان محسوب می­شوند. حقوق آنها نیز بسیار بالاتر است و تقریبا می­توان گفت بسته به شهر محل کار،گاهی به دو برابر حقوق مهندسین نیز می­رسد. برای کسانی که به علوم پایه علاقه مند هستند خبر خوبی داریم. آلمان یکی از بهترین کشورها برای تحصیل در رشته های فیزیک و شیمی است و همکاری نسبتا خوبی با سایر موسسات علمی پژوهشی دنیا دارد. هرچه باشد نباید فراموش کنیم که یکی از بزرگترین نوابغ فیزیک جهان یعنی اینشتین در این کشور رشد و پرورش پیدا کرده است و البته داشتن 30 برنده جایزه نوبل در شیمی هم نشان از شرایط خوب تحصیل در این رشته است. رشته های مدیریتی نیز در این کشور طرفداران زیادی دارد و پس از آنها رشته های علوم کامپیوتر، IT، علوم اجتماعی مانند روانشناسی، جامعه شناسی، علوم سیاسی، حقوق و همچنین هنر در لیست بهترین رشته های تحصیلی در آلمان قرار دارند. نکته مهمی که باید بدانیم آن است که اگر شما قصد داشته باشید که برای ادامه تحصیل رشته تحصیلی خود را عوض کنید، دولت آلمان زیاد از شما استقبال نمی­کند مگر آنکه شرایط خاصی داشته باشید. برای آگاهی بیشتر با متخصصین ما در موسسه راه مهاجرت مشورت نمایید.

در صورت تمایل می توانید همین الان
با مشاورین ما تماس بگیرید

مشاوره تلفنی رایگان مهاجرت

یا اینکه می توانید با تکمیل فرم زیر و ارسال شماره تماس، از ما بخواهید با شما تماس بگیریم.

مدارک لازم برای تحصیل در آلمان

بسته به مقطع تحصیلی که شما قرار است بخوانید مدارک لازم برای تحصیل در آلمان، متفاوت است. نکته ای که پیش از آن باید بدانیم آن است که تمامی مدارک شما باید به آلمانی یا انگلیسی ترجمه شده و پس از تایید دادگستری و وزارت خارجه ایران به تایید سفارت آلمان برسد. ترجمه کردن به این معنا نیست که دیگر نیاز به اصل مدارک به زبان فارسی ندارید بلکه باید آنها را نیز به همراه داشته باشید. اگر قصد دارید برای ترم تابستانه اقدام کنید، حداکثر تا 15 ژانویه (25 دی) فرصت دارید مدارک را ارسال نمایید تا مورد بررسی قرار بگیرند. این مهلت برای ترم زمستانه تا 15 جولای (24 تیر) است.

مدارک تحصیل در آلمان مقطع کارشناسی

برای تحصیل در مقطع کارشناسی شما حداقل باید 18 سال سن داشته باشید. هر دانشگاهی بسته به نیاز خود مدارکی را از شما درخواست می­کند اما بعضی از آنها مشترک است. راجع به مدارک تحصیل کارشناسی در آلمان نکته دیگر آن است که مدت زمان دریافت یک مدرک دیپلم در آلمان 13 سال طول می­کشد و در ایران ما 12 سال صرف این موضوع می­کنیم، از این جهت ممکن است که در زمان معادل سازی مدارک، مورد قبول دولت آلمان قرار نگیرد. لذا متقاضیان مذکور برای طی دوره کارشناسی باید در دوره های کالج شرکت کنند. مدارک تحصیل در آلمان مقطع کارشناسی به شرح زیر است.
  1. گواهی فارغ التحصیلی از دوره دبیرستان و پیش دانشگاهی (دیپلم)
  2. کپی پاسپورت
  3. مدرک زبان آلمانی و یا انگلیسی
  4. نمره قبولی در آزمون ورودی دانشگاه
  5. انگیزه­نامه
  6. تمکن مالی برای یک سال زندگی در آلمان
  7. نامه پذیرش دانشگاه
دوره کارشناسی در آلمان بسته به رشته انتخابی شما بین سه تا چهار سال طول می کشد و زبان تدریس اکثر رشته ها آلمانی است.

مدارک تحصیل در آلمان مقطع کارشناسی ارشد

دوره کارشناسی ارشد در آلمان بین یک تا دو سال زمان می­برد و شما می­توانید به هر دو زبان آلمانی و انگلیسی تحصیل خود را ادامه دهید. بعضی دانشگاه­ها برای این مقطع تحصیلی شهریه دریافت می کنند که معمولا بیش از 30 هزار یورو( 1.7 میلیارد تومان) نیست. مدارک تحصیل در آلمان مقطع کارشناسی ارشد مدارک تحصیل در آلمان مقطع کارشناسی ارشد به شرح زیر است:
  1. ترجمه تمامی مدارک تحصیلی مقاطع قبل (دیپلم، پیش دانشگاهی، کارشناسی) به
  2. همراه ریز نمرات
  3. کپی پاسپورت
  4. مدرک زبان (آیلتس با تافل برای تحصیل به زبان انگلیسی، نمره B2 برای تحصیل به زبان آلمانی)
  5. رزومه
  6. انگیزه­نامه
  7. نامه پذیرش

مدارک تحصیل در آلمان مقطع دکتری

مقطع دکتری تحصیل در آلمان بین سه تا پنج سال می تواند طول بکشد. به طور معمول دو شیوه برای ورود به این مقطع وجود دارد. در حالت اول شما با یک استاد راهنما هماهنگ شده و با او بر سر یک موضوع پژوهشی به توافق میرسد. این روش انعطاف زیادی دارد و عمده کار پژوهشی با شماست. در حالت دوم شما به همراه گروهی از محققین پروژه ای را تعریف نموده و تحت راهنمایی گروهی از اساتید راهنما کار را پیش میبرد. نکته خوبی که وجود دارد آن است که دولت آلمان اختیار زیادی را به دانشجوی دکتری برای انجام تحقیقاتش می­دهد مثلا شما آزادانه می توانید کار پژوهشی خود را در هر موسسه تحقیقاتی که دوست دارید انجام دهید و صرفا در دانشگاه میزبان محدود نمی شوید. مدارک تحصیل در آلمان مقطع دکتری به صورت زیر است:
  1. رزومه قوی (شامل تمامی سوابق پژوهشی، مقالات و..)
  2. ترجمه و ریز نمرات مقاطع قبل
  3. مدرک زبان (آلمانی یا انگلیسی)
  4. توصیه نامه اساتید دوره قبل
  5. نامه پذیرش استاد راهنمای دوره دکتری

اقامت و مهاجرت تحصیلی به آلمان

اگر تصمیم خود را گرفته اید و قصد دارید اقامت و مهاجرت تحصیلی به آلمان داشته باشید، پس شرایط زیر را حتما در مورد خودتان در نظر بگیرید.
  • دولت آلمان به کسانی که سابقه کیفری دارند به سادگی اقامت نمی­دهد.
  • قوانین آلمان را خوب مطالعه نمایید، اگر نمی­توانید تابع آنها باشید اقدامی در خصوص اقامت و مهاجرت تحصیلی انجام ندهید.
  • سعی کنید زبان آلمانی را یاد بگیرید تا حداقل بتوانید با مردم ارتباط بگیرید.
  • از تأمین هزینه های زندگی­تان مطمئن باشید.
فراموش نکنید آلمانی ها افرادی سخت کوش، وظیفه شناس، صرفه جو و وقت شناس هستند. اگر این مشخصه ها را در نظر نگیرید ممکن است در فرایند مهاجرت به آلمان دچار مشکل شوید. برای شناخت سایر شرایط تحصیل در آلمان و اقامت این کشور با متخصصین ما در موسسه راه مهاجرت مشورت نمایید.

در صورت تمایل می توانید همین الان
با مشاورین ما تماس بگیرید

مشاوره تلفنی رایگان مهاجرت

یا اینکه می توانید با تکمیل فرم زیر و ارسال شماره تماس، از ما بخواهید با شما تماس بگیریم.

اخذ ویزای دانشجویی برای تحصیل در آلمان

کشور آلمان از جمله کشورهایی است که برای تحصیل در آن نیاز به ویزای تحصیلی است. اگر قرار است بیش از سه ماه در آلمان برای تحصیل بمانید به یاد داشته باشید که از سفارتخانه و کنسولگری آلمان در ایران درخواست ویزا کنید. برای این منظور باید روند زیر را طی کنید:
  1. آماده کردن مدارک مورد نیاز
  2. درخواست نوبت مصاحبه از سفارت آلمان
  3. شرکت در مصاحبه
اگر مصاحبه شما خوب برگزار شود می توانید امیدوار باشید که با درخواست شما موافقت شود. در هر صورت باید مدت زمانی را برای دریافت جواب منتظر بمانید. راهنمایی بیشتر در مورد اخذ ویزای دانشجویی برای تحصیل در آلمان را می­توانید از متخصصین ما در موسسه راه مهاجرت IMW دریافت نمایید. اخذ ویزای دانشجویی برای تحصیل در آلمان

مدارک لازم اخذ ویزای تحصیلی آلمان

نکته مهمی که باید در هنگام آماده سازی مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان به آن توجه داشته باشید آن است که شما باید به دولت آلمان ثابت کنید که از عهده هزینه های زندگی خود به مدت یک سال برمی آید برای این منظور کافی است صورت حسابی که در آن مبلغ 10 هزار یورو (معادل 580 میلیون تومان) دارید به آنها نشان دهید. سایر مدارک نیز به شرح زیر است:
  1. اصل و دو کپی از پاسپورت با اعتبار حداقل 6 ماه
  2. عکس رنگی پاسپورتی
  3. نامه پذیرش
  4. کامل کردن فرم ویزا
  5. انگیزه­نامه
  6. خلاصه ای از روند زندگی تا زمان درخواست ویزا
  7. مدارک تحصیلی مقاطع قبلی به همراه ترجمه آنها
  8. بیمه مسافرتی به مدت سه ماه
  9. گواهی پشتیبانی مالی

هزینه اخذ ویزای تحصیلی آلمان

هزینه اخذ ویزای تحصیلی آلمان در سال 2023 حدود 75 یورو (4 میلیون و 350 هزار تومان) است.

ویزای همراه دانشجو در آلمان

دولت آلمان در ادامه سیاست های افزایش جمعیت، به دانشجویان بین المللی مقیم خود که شرایط خاصی دارند، اجازه می­دهد که درخواست اقامت برای اعضای خانواده خود داشته باشند لذا همراه دانشجو باید به دنبال آگاهی از شرایط ویزای همراه دانشجو در آلمان باشد. شخص این دانشجویان یا باید اجازه اقامت آلمان و یا اجازه اقامت طولانی مدت اتحادیه اروپا را داشته باشند و یا دارای کارت آبی باشند و از آن مهمتر آنقدر توانایی مالی داشته باشند که بتوانند خانواده خود را کاملا حمایت کنند. همچنین پیش از ارسال درخواست خود لازم است محل اسکان مهمانان خود را به دولت آلمان اعلام نمایند. بسته به این که مهمان چه نسبتی با فرد دارد، شرایط دیگری نیز باید در نظر گرفته شود. مثلا
  • اگر قرار است همسر ایشان به وی بپیوندد، تاریخ ازدواج آنها باید مربوط به پیش از دریافت ویزای تحصیلی آلمان باشد.
  • همچنین اگر سن فرد کمتر از 18 سال باشد از این طریق نمی­تواند همسر خود را به آلمان دعوت کند.
  • اگر والدین دانشجو قصد پیوستن به وی را داشته باشند تنها در صورت وجود داشتن یکی از موارد زیر می تواند برای ویزای آنها اقدام نماید.
    • در صورتی که والدین فرد قدرت مالی برای تامین هزینه­های زندگی خود را نداشته باشند.
    • فرزند دیگری نباشد تا از آنها مراقب کند و یا اگر هم هست توانایی مالی کافی برای این موضوع را نداشته باشد.
در خصوص فرزندان نیز باید به این موضوع توجه داشته باشید که اگر ایشان کمتر از 16 سال سن داشته باشند حتما حضانت قانونی شان با فرد دانشجو باشد. فرزندان مجردی که بین 16 تا 18 سال دارند باید توانایی ارتباط گیری به زبان آلمانی را داشته باشند و برای فرزندان بالای 18 سال نیز شرط سلامت جسمی الزامی است. خبر خوب آنکه خواهر، برادر، دایی، عمه و حتی فرزندان آنها نیز می­توانند به همراه دانشجو در آلمان اقامت داشته باشند. در این خصوص شرایط خاصی وجود دارد که پیشنهاد می­کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر، از راهنمایی همکاران ما در موسسه راه مهاجرت استفاده نمایید.

در صورت تمایل می توانید همین الان
با مشاورین ما تماس بگیرید

مشاوره تلفنی رایگان مهاجرت

یا اینکه می توانید با تکمیل فرم زیر و ارسال شماره تماس، از ما بخواهید با شما تماس بگیریم.

مدارک لازم اخذ ویزای همراه دانشجو در آلمان

پس از آگاهی از شرایط، وقت آن است که مدارک را برای ارسال درخواست ویزا آماده کنند. علاوه بر مدارکی که برای ویزای آلمان نیاز است، موارد زیر را نیز در نظر گرفته شود:
  1. اثبات تمکن مالی
  2. مدرک زبان آلمانی در حد ساده
  3. ترجمه مدارک ازدواج برای همراهی همسر
  4. شناسنامه، مدارک توضیح ملیت کودک و مدارک اثبات حق مراقبت و حضانت برای ویزای فرزند.
  5. گواهی بیمه مسافرتی خانواده
  6. هزینه ویزا {برای بزرگسال 75 یورو (4 میلیون و 350 هزار تومان) و کودکان 37.5 یورو (2 میلیون و 175 هزار تومان)}
نکته آخر در خصوص مدارک آن است که تایید سفارت آلمان از ترجمه انگلیسی یا آلمانی آنها بسیار مهم است. در نهایت باید از سفارت آلمان وقت مصاحبه گرفته که معمولا بین 4 تا 6 ماه طول می­کشد و پس از تقدیم مدارک و انجام مصاحبه منتظر دریافت ویزا بمانند. اگر موافقت شده بود حدود سه ماه برای صدور آن زمان لازم است.

خوابگاه های دانشجویی در آلمان

دانشجویان به محض آنکه نامه پذیرش را دریافت کردند باید برای تعیین محل اسکان خود باید اقدام کنند. چندین روش برای این موضوع وجود دارد:
  • اتحادیه‌های دانشجویی محلی: وظیفه آنها رسیدگی به درخواستهای اسکان دانشجویی است.
  • دفتر بین‌المللی دانشگاه و تابلوهای اعلانات
  • سایتهای مرتبط مانند Housing Anywhere، UniPlaces، Nido Student
در حالت کلی بسته به سبک زندگی افراد انتخاب های زیادی پیش روی آنهاست. افراد می­توانند از خوابگاه ­های دانشجویی در آلمان استفاده کنند و یا مکانی شخصی برای خود در نظر بگیرند. اگر فرد مشکل چندانی با هزینه کردن نداشته باشد انتخاب های بیشتری در اختیار دارد البته به این معنا نیست که شرایط نامطلوبی در انتظار دیگران است. به طور کلی افراد می­توانند در یکی از موارد زیر اقامت داشته باشند:
  1. خوابگاه ­دانشجویی
  2. آپارتمانهای اجاره ای اشتراکی
  3. منزل شخصی
  4. اقامتگاه­های کوتاه مدت
خوابگاه های دانشجویی در آلمان

آپارتمان های اجاره ای اشتراکی

آپارتمانهای اشتراکی بیشتر برای افرادی است که دوست دارند فضای خصوصی بیشتری داشته باشند. هر فرد می­تواند اتاق مخصوص خود داشته باشد اما حمام، هال و سرویس بهداشتی مشترک است. هزینه اجاره آنها بسته به شهر محل سکونت، موقعیت آن در شهر، تعداد افراد ساکن متغیر است مثلا آپارتمان سه خوابه در مرکز شهر معمولا بین 1200 تا 1500 یورو ( 69 تا 87 میلیون تومان) به غیر از قبض آّب و برق و … است که البته میان افراد تقسیم می­شود. این آپارتمانها لزوما نزدیک دانشگاه نیستند و احتمال وجود اختلاف میان افراد ساکن نیز کم نیست. برای فرار از این مشکلات ، افراد می­توانند آپارتمان شخصی برای خود داشته باشند که البته معمولا گران قیمت هستند. برای افرادی که قرار است مدت کوتاهی در آلمان برای تحصیل بمانند، مانند کسانی که برای شرکت در کارگاه های ماهیانه و یا استفاده کوتاه مدت از مکانهای تحقیقاتی وارد آلمان می شوند پیشنهاد استفاده از اقامتگاه های کوتاه مدت است. انواع متفاوتی برای آنها وجود دارد از جمله: اقامت شبانه، اجاره اتاق در هاستل، اجاره یک اتاق مشترک در خوابگاه جوانان، استفاده از خدمات Airbnb برای مدت اقامت خود.

انواع خوابگاه دانشجویی در آلمان

خوابگاه­ های دانشجویی یکی از پرطرفدارترین مکانها برای دانشجویان متقاضی تحصیل در آلمان است زیرا، معمولا نزدیک به دانشگاه هستند، از نظر اقتصادی مقرون به صرفه اند، امنیت خوبی دارند و از همه مهمتر افراد از ملیت­های مختلف می توانند تجربيات خود را با هم به اشتراک بگذارند زیرا مدت طولانی در کنار هم هستند. همچنین این مکانها مجهز هستند لذا نیاز به خرید وسایل اولیه زندگی مانند یخچال، تختخواب، مبلمان و … نیست. علاوه بر این، قبوض آب و برق و … جداگانه پرداخت نمی­شود و اینترنت رایگان در اختیار همه است. البته اگر هزینه بیشتری پرداخت شود امکانات بیشتری هم در اختیار افراد قرار می­گیرد. اما در هر صورت مشکلات خاص خود را نیز دارند مثلا، فضای خصوصی کمی وجود دارد، حمام، سرویس بهداشتی و آشپزخانه معمولا مشترک است. افراد زیادی هستند که مزایای این مکانها را به معایبش ترجیح می­دهند لذا تقاضا برای دستیابی به آنها بالاست. انواع متفاوت خوابگاه­ در آلمان وجود دارد، خوابگاه ویژه متاهلین، خوابگاه ویژه مجردین و خوابگاه­های با تک اتاق. برای اجاره خوابگاه افراد باید از طریق سایت دانشگاه اقدام کرده و درخواست خود را ثبت کنند. ایمیلی مبنی بر ثبت اطلاعات ارسال شده و پرورنده مورد بررسی قرار می‌گیرد. معمولا حدود 4 الی 8 هفته فرد باید منتظر جواب بماند و در صورت پذیرفته شدن، ایمیل تایید به همراه هزینه اجاره ارسال می­گردد.

هزینه خوابگاه دانشجویی المان

متاسفانه ظرفیت خوابگاه­ های دانشجویی دولتی المان محدود است و معمولا 40 درصد دانشجویان شانس اسکان در آنها را پیدا می­کنند اصلی ترین دلیل این موضوع آن است که هزینه خوابگاه دانشجویی المان به نسبت پایین است. این افراد بطور معمول بسته به دانشگاه و نوع خوابگاه هزینه‌ای بین 200 تا 500 یورو (11.5 تا 25 میلیون تومان) در ماه صرف این مکانها باید بکنند. خوابگاه­ های خصوصی آلمان نیز هزینه ای بین 300 تا 600 یورو (17.4 تا 35 میلیون تومان) در ماه نیاز دارند.

هزینه زندگی و تحصیل در آلمان

نباید فراموش کرد که آلمان کشوری اروپایی است لذا مقایسه کردن هزینه زندگی و تحصیل در آلمان با ایران کار درستی نیست. اما در هر صورت، به نسبت سایر کشورهای اروپایی، مکان مناسب تری از نظر اقتصادی است. مهم است که کدام شهر برای تحصیل انتخاب شده است به عنوان مثال، شهر برلین از نظر اقتصادی برای دانشجویان شهر مناسبتری محسوب می­شود. زبان تحصیل نیز از مواردی است که بر روی هزینه ها به شدت مؤثر است به عنوان مثال تحصیل به زبان انگلیسی هزینه ای حدود 7 تا 26 هزار یورو (406 میلیون تا 1.5 میلیارد تومان) نیاز دارد. به طور کلی، هزینه های زندگی دانشجویی به چند بخش تقسیم می­شود: شهریه دانشگاه، هزینه اداری [هر دانشجو هر ترم برای ثبت نام به دانشگاه پرداخت می نماید]، هزینه اسکان، رفت و آمد و هزینه های جاری زندگی مانند خوراک، پوشاک، اینترنت و … هزینه زندگی و تحصیل در آلمان شهریه در اکثر دانشگاه­ های آلمان صفر است ولی چندین دانشگاه یافت می­شود که از دانشجویان شهریه دریافت می کنند به عنوان مثال دانشگاه­های: اشتوتگارت، فرایبورگ، هایدلبرگ، توبینگن و ULM. اگر دانشگاه­های دولتی که بدون شهریه هستند، برای تحصیل انتخاب شود، دانشجویان در تمامی مقاطع موظف هستند هر ترم 240 تا 270 یورو (13.5 تا 15.6 میلیون تومان) را به عنوان هزینه اداری پرداخت کند. دانشگاه­ های خصوصی آلمان که شهریه دریافت می کنند معمولا برای مقطع کارشناسی هزینه ای در حدود 19 تا 20 هزار یورو (1.1 تا 1.16 میلیارد تومان) برای کل دوران تحصیل دریافت می­کنند. اگر دانشجویی بلافاصله وارد دوره کارشناسی ارشد دانشگاه دولتی شود هزینه ای پرداخت نخواهد کرد و این موضوع برای سه سال اول دکتری نیز به همین صورت است. تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه خصوصی حدود 20 تا 30 هزار یورو (1.16 تا 1.74 میلیارد تومان) خرج برمی­دارد. در خصوص هزینه های جاری زندگی به جدول زیر می توان توجه کرد:
نام خدمت هزینه به یورو هزینه به تومان
حمل و نقل دریافت کارت حمل و نقل: 25 تا 200 1.45 تا 11.6 میلیون
ترن و مترو: 20 تا 70 1.16 تا 4 میلیون
دوچرخه (روزانه): 15 تا 20 870 هزار تا 1.16 میلیون
خوراک 150 تا 170 8.7 تا 9.86 میلیون
بیمه دولتی (ماهیانه) 103 تا 111 5.974 تا 6.438 میلیون
بیمه خصوصی (ماهیانه) 33 1.914 میلیون
نکته مهمی که باید به آن توجه داشت آن است که این هزینه ها از شهری به شهر دیگر اندکی ممکن است متفاوت باشد و حتی با توجه به رشته می­تواند تغییر کند. برای کسب اطلاعات بیشتر از راهنمایی متخصصین ما در موسسه راه مهاجرت می توانید بهره مند شوید.

در صورت تمایل می توانید همین الان
با مشاورین ما تماس بگیرید

مشاوره تلفنی رایگان مهاجرت

یا اینکه می توانید با تکمیل فرم زیر و ارسال شماره تماس، از ما بخواهید با شما تماس بگیریم.

کار دانشجویی در آلمان

همانطور که قبلا اعلام کردیم، یکی از مزایای تحصیل در آلمان آن است که به دانشجویان اجازه داده می­شود وارد بازار کار شوند. کار دانشجویی در آلمان هم برای کمک به دانشجو است تا درآمدی برای خود در حین تحصیل داشته باشند و هم برای رونق دادن به بازار کار آلمان است. دانشجویان می­توانند در سال 120 روز کاری و یا 240 نیمه روز را کار کنند. برای افرادی که به زبان آلمانی تسلط دارند شانس بیشتری برای یافتن کار وجود دارد. سایت­های کاریابی، تابلو اعلانات دانشگاه و مرکز کاریابی آن برای این موضوع کمک خوبی محسوب می­شوند. بسته به شغل، میزان درآمد افراد می تواند متفاوت باشد ولی در سال 2023 میانگین آن حدود 10 یورو برای هر ساعت کاری است و البته فراموش نکنید که دولت این کشور اجازه نمی­دهد دانشجویان درآمدی بیش از 460 یورو داشته باشند. از مشاغل محبوب برای دانشجویان می­توان به پرستاری کودک، کارشناس تماس، دستیار اداری، پیشخدمت در رستوران ها، کارمند فروشگاه و معلم زبان انگلیسی اشاره کرد. محدودیت دیگری که دولت آلمان برای دانشجویان در نظر می­گیرد عدم خود اشتغالی و یا راه اندازی کار مستقل است.

کار پس از تحصیل در آلمان

اگر در حین دوران دانشجویی افراد موفق شوند که قرارداد کاری ببندند می­توانند پس از این دوران نیز قرارداد خود را تمدید کنند. در هر صورت دولت آلمان به دانشجویان اجازه می­دهد تا 18 ماه پس از فارغ التحصیلی تلاش خود را برای یافتن کار مناسب ادامه دهند. این مدت از آخرین امتحان نهایی آغاز می­شود و البته افراد باید حتما درخواست تمدید اقامت را بدهند. برای کار پس از تحصیل در آلمان مدارک زیر را نیز باید تحویل دهند:
  • پاسپورت
  • مدرک تحصیلی
  • بیمه
  • گواهی تمکن مالی
خوبی داشتن کار آن است که بلافاصله پس از یافتن آن افراد میتوانند درخواست کارت آبی که معادل گرین کارت آمریکاست، دهند و از تمامی مزایای آن استفاده کنند.

تبدیل ویزای تحصیلی به کاری آلمان

یکی از موارد مثبتی که باعث می­شود افراد تمایل زیادی به تحصیل در آلمان داشته باشند وجود بازار کار بسیار خوب این کشور است و البته دولت اجازه تبدیل ویزای تحصیلی به کاری در آلمان را به افراد می­دهد. همانطور که توضیح داده شد، آنها به محض فارغ‌التحصیلی می­توانند کارفرمایی آلمانی را پیدا کرده و با او به توافق برسند. در صورت موفقیت در پیدا کردن شغل مناسب، افراد می­توانند ویزای تحصیلی خود را به ویزای کار تبدیل کرده و پس از 4 تا 5 سال تمدید آن، اقامت دائم این کشور را دریافت نمایند.

سخن آخر

به عنوان سخن آخر باید بدانیم که با تمام توضیحات داده شده اخذ اقامت آلمان از طریق تحصیل معمولا به سادگی اتفاق نمی افتد و نکات زیادی وجود دارد که به شما کمک می­کند از هدر رفتن هزینه و وقت جلوگیری کنید. پیشنهاد می­کنیم که از تجربیات متخصصین ما در موسسه راه مهاجرت IMW در زمینه تحصیل در آلمان استفاده نمایید و مسیر خود را تا حد ممکن عاری از هرگونه مانع و مشکل قابل پیش بینی کنید.

از این که با خواندن مقاله کالج های المان توانسته باشیم کمکی به شما کنیم، خود یک افتخار بزرگ برای مجموعه راه مهاجرت IMW به حساب می آید. مشاورین و کارشناسان ما در تمامی زمینه های مهاجرت و اخذ ویزا (کشور های اروپایی، آسیایی و آمریکا و کانادا) یار و همراه شما خواهند بود. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر، با ما در تماس باشید!

مجله راه مهاجرت

آخرین مطالب
انواع راه های مهاجرت

وکیل مهاجرت به آلمان

وکیل مهاجرت به آلمان

تصمیم به مهاجرت، یکی از سخت ­ترین تصمیم ­هایی است که یک نفر می­تواند بگیرد. مهاجرت به کشور دیگر می­ تواند فرصتهای متعدد آموزشی، شغلی و فرهنگی را برای افراد به ارمغان آورد، رویای کسب تجربه زندگی در شرایطی متفاوت و شانس برخورداری از زندگی با کیفیت بهتر گاهی وسوسه ­کننده است. اما این اتفاق در صورتیکه بدون تجربه پیگیری شود می­تواند تمام این رویای شیرین را به کابوسی تلخ تبدیل کند. این مسأله که از چه طریق اقدام به مهاجرت باید کرد که احتمال شکست آن به صفر برسد، نیازمند بررسی کارشناسان خبره و آگاه در زمینه مهاجرت از طرق گوناگون دارد.

کالج های المان

کالج های المان

برای افرادی که علاقه­ مند به تحصیلات عالی در خارج از کشور هستند یکی از گزینه ­های پیش رو برای شروع تحصیل، حضور در کالج­ های المان است. کالج یک موسسه آموزشی است که معمولا از هر نظر کوچکتر از دانشگاه است به طوریکه در بعضی کشورها، بخشی از یک دانشگاه است مشابه دانشکده­ های آن. این موسسات علمی حداکثر مدرکی که به افراد اعطا می­کنند مدرک کارشناسی است و البته تنوع رشته­ های تحصیلی در آنها نسبت به دانشگاه پایین تر است.

شرط معدل برای تحصیل پزشکی در آلمان

شرط معدل برای تحصیل پزشکی در آلمان

در حال حاضر شرط معدل برای تحصیل پزشکی در آلمان برای نمره زیر 17 اصلا بررسی نمی­شود و متقاضیانی که معدل 20 داشته باشند در اولویت بررسی هستند و به همین نسبت از ترتیب الویت ها با کاهش معدل، کم می­شود. البته اگر کسی بخواهد از بورسیه­ های تحصیلی آلمان استفاده کند تا تحصیل پزشکی در این کشور را به صورت رایگان در دانشگاه­ های دولتی آن انجام دهد حتما باید معدل هر سه سال دبیرستان وی 20 باشد. البته اگر معدل فرد کمتر باشد باز هم می­تواند وارد رشته پزشکی شود البته انتخاب پیش روی وی دانشگاه­ های غیردولتی است که هزینه زیادی هم دارند.

تحصیل پزشکی آلمان

تحصیل پزشکی آلمان

شأن اجتماعی بالا، آینده شغلی تضمین شده، زندگی مرفه، جهانی بودن شغل آینده و چندین مزیت دیگر سبب می­شود که رشته­­ های پزشکی و پیراپزشکی برای اکثر مردم وسوسه انگیز شود و افراد زیادی تمایل به تحصیل این رشته­ ها را داشته باشند. مساله اصلی در پزشکی آن است که علاوه بر علم و اطلاعات نیازمند تجربه و مهارت است که این دو با کمک امکانات پیشرفته و فناوری بالا می­توانند بدست آیند. یکی از کشورهایی که از بهترین فناوری­ ها در حوزه درمان برخوردار است کشور آلمان می­باشد بطوریکه دانشگاه ­های پزشکی آن همواره جزو بهترین­ های جهان هستند از این حیث تحصیل پزشکی آلمان همواره در رقابت شدیدی قرار داشته است.