تحصیل در ترکیه

بی شک یکی از روشهایی که به افراد کمک می­کند تا مهارتهای مختلف و تجربه های متفاوتی از تحصیلاتشان بدست آورند آن است که روند تحصیلات خود را در کشوری دیگر پیگیری کنند. از آنجا که ترکیه شرایط امکانات خوبی برای افراد فراهم می­کند جزو گزینه های مورد نظر برای تحصیل است. ترکیه همواره سعی داشته خود را شبیه کشورهای اروپایی نماید اما هزینه های آن به نسبت اروپا مقرون به صرفه تر است. از سویی دولت این کشور با ارائه بورسیه های تحصیلی متنوعی زندگی و تحصیل در  ترکیه را بسیار راحت کرده است هرچند نباید فراموش کرد که مهمترین فاکتور در تعیین هزینه های زندگی و تحصیل در ترکیه به سبک و روش زندگی خود فرد بستگی دارد. 

دریافت تماس از طرف مشاوران ما

تحصیل در ترکیه
پیشنهاد ویژه مهاجرتی 

موسسه راه مهاجرت (IMW) قصد داریم معرفی نسبتا جامعی از تحصیل در ترکیه ارائه دهیم. شما می­توانید پاسخ سوالات زیر را در مقاله بیابید

  1. سیستم آموزش ترکیه به چه شکل فعالیت دارد؟
  2. مزایای تحصیل در ترکیه چیست؟
  3. چه شرایطی برای پذیرش تحصیلی ترکیه وجود دارد؟
  4. چگونه می­توانیم از ترکیه بورسیه تحصیلی دریافت کنیم؟
  5. آیا امکان دریافت اقامت از طریق تحصیل در ترکیه وجود دارد؟

سیستم آموزش و تحصیل در ترکیه

سیستم آموزشی و تحصیل ترکیه از دو بخش اصلی رسمی و غیررسمی تشکیل شده است. آموزش رسمی در حقیقت همان سیستم مدرسه ای است و آموزش دانش آموزانی که در گروه سنی یکسان و معینی هستند که شامل مواردی از قبیل آموزش مقدماتی، آموزش ابتدایی، آموزش متوسطه و آموزش عالی می شود. از سوی دیگر آموزش غیر رسمی تحت نظر وزارت آموزش ملی و توسط شبکه ای از مراکز آموزشی در ترکیه انجام میگیرد. این ساختار در حقیقت برای ایجاد پوششی برای سیستم آموزش و پرورش و ایجاد موقعیت های شغلی تعیین شده است. در یک نگاه جامع می توان ساختار را به صورت زیر دید:

در مقاله تحصیل در رشته های پزشکی در ترکیه
این عناوین را مطالعه می کنید:

دوره تحصیلی

طول دوره

بازه سنی

آموزش پایه

8 سال

6  تا 14 سال

آموزش متوسطه

4 سال

14 تا 18 سال

متوسطه عمومی

3 سال

14  تا 17 سال

متوسطه فنی

4 سال

14 تا 18 سال

متوسطه حرفه‌ای

3سال

14 تا 17 سال

نکته تکمیلی آنکه بر اساس مصوبه سازمان OSYM ، سیستم آموزشی مدارس ترکیه دارای 12 سال تحصیل اجباری است که از 6 سالگی شروع دوران است. هر سال تحصیلی از اواسط شهریور یا اوایل مهر شروع شده و تقریبا تا اوایل خرداد خواهد بود. همچنین 2 هفته در بهمن ماه به عنوان تعطیلات زمستانی است.

دلایل و مزیت تحصیل در ترکیه

دلایل و مزایای تحصیل در ترکیه برای ایرانیانی که به دنبال کسب تجربه تحصیل در کشورهای دیگر هستند بسیار زیاد است که از اولین آنها نزدیکی دو کشور به یکدیگر است. در کنار آن می­توان به کیفیت بالای تحصیل در این کشور اشاره کرد که بعضی مراکز آن، هم رده کشورهای اروپایی از نظر کیفیت آموزش هستند و البته در مقایسه با تحصیل در انگلستان یا سایر کشورهای اروپایی، هزینه‌ی کمتری نیاز دارد. همچنین گرفتن ویزای دانشجویی برای تحصیل در ترکیه آسان است و دانشجویان می‌توانند از مزایای اقامت در ترکیه بهره‌مند شوند. در ادامه می توانید فهرستی از سایر مزایای تحصیل در ترکیه را ببینید:
  • وجود بورسیه‌های تحصیلی برای دانشجویان خارجی (بورسیه‌ها شامل هزینه‌های تحصیل، هزینه‌های اقامت، بیمه و سفر به ترکیه است)
  • به عنوان یک دانشجوی بین‌المللی، نیازی به یادگیری زبان ترکی ندارید و می­توانید با تسلط به زبان انگلیسی دوران تحصیل خود را پشت سر بگذارید، هرچند دانستن ترکی به شما در مراحلی مانند یافتن کار، زندگی در میان مردم و … کمک می کند.
  • مدارک اعطایی توسط دانشگاه‌های ترکیه در سراسر جهان پذیرفته می‌شود.
  • رتبه دانشگاه‌ها و تنوع برنامه‌های تحصیلی این کشور بالا است

تحصیل در ترکیه در مقاطع مختلف

ترکیه دارای سه نوع مدرسه است: خصوصی، دولتی و بین‌المللی. برای تحصیل در هر یک از مدارس، باید وضعیت اقامت متقاضی در ترکیه مشخص‌شده باشد. برای افرادی که قصد اقامت دائم در ترکیه دارند، ثبت‌نام در مدارس خصوصی ترکیه و یا مدارس دولتی گزینه مناسبی است. اما اگر می‌خواهید بعد از ترکیه به کشور دیگری مهاجرت کنید، ثبت‌نام در مدارس بین‌المللی می‌تواند بهترین گزینه باشد. در این بخش قصد داریم مراحل مختلف تحصیل در ترکیه در مقاطع مختلف را بیان کنیم:

در صورت تمایل می توانید همین الان
با مشاورین ما تماس بگیرید

مشاوره تلفنی رایگان مهاجرت

یا اینکه می توانید با تکمیل فرم زیر و ارسال شماره تماس، از ما بخواهید با شما تماس بگیریم.

  • دوره مقدماتی
این دوره ترکیبی از مهدکودک و پیش دبستانی ایران است و دوره­ای اختیاری است که شامل آموزش و تعلیم برای سنین 5-3 است. هدف از این دوره، بیشتر آماده سازی کودکان برای مدرسه و دوران ابتدایی، شکوفایی مهارتهای کودکان و محک زدن زبان ترکی آنها می باشد. از جمله مدارس خوب در این زمینه می توان به مدارس آمریکایی سِو (SEV) در ازمیر، مجتمع های ایرانی فجر استانبول و 22 بهمن آنکارا اشاره نمود.
  • دوره ابتدایی
اولین دوره اجباری تحصیل در ترکیه است که برای همه دختران و پسران در سن 6 سالگی آغاز می شود و در مدارس دولتی به صورت رایگان ارائه می شود. این مدارس هشت سال (4+4) سال آموزش را ارائه می دهند. در اکثر مدارس ابتدایی، آموزش زبان های خارجی از کلاس چهارم شروع می شود. در بیشتر مدارس لباس فرم برای دانش آموزان در نظر گرفته شده است. هدف از آموزش ابتدایی این است که اطمینان حاصل شود که هر کودک دانش، مهارت ها، رفتارها و عادات اولیه خود را برای تبدیل شدن به یک شهروند خوب کسب می کند.  مدارس آمریکایی سِو (SEV) در ازمیر، مجتمع های ایرانی فجر استانبول و 22 بهمن آنکارا در این زمینه هم موفق هستند.
  • دوره متوسطه
تحصیلات متوسطه در حقیقت دوره ای چهار ساله است و شامل دبیرستان های عمومی، فنی و حرفه ای است. دبیرستان های عمومی دانش آموزان را برای تحصیل در دانشگاه­ها آماده می کند. اکثر دبیرستان های کشور ترکیه متعلق به دولت هستند و فرصت های آموزشی رایگان را ارائه می دهند. نکته جالب آن است که همانند ایران به منظور فراهم آوردن فرصت های مساوی برای کودکان با بودجه محدود در بعضی شهرها، دبیرستان های دولتی با امکانات شبانه روزی وجود دارد که مدارسی رایگان هستند و دانش آموزان بر اساس نتایج یک معاینه قرار می گیرند. از سوی دیگر دبیرستان های خصوصی زیادی نیز وجود دارد که البته هزینه آنها زیاد است. مدارس متوسطه به دو دسته اصلی تقسیم می شوند: دبیرستان های عمومی و دبیرستان های فنی و حرفه ای. تحصیل در ترکیه در مقاطع مختلف انواع دبیرستان عمومی در زیر قابل مشاهده است:
  • ü Genel Lise (دبیرستان عمومی)
  • ü Yabanci Dil Ağırlıklı Lise (دبیرستان زبان های خارجی)
  • ü Anadolu lisesi (دبیرستان آناتولی)
  • ü      Fen Lisesi (دبیرستان علوم)
  • ü      Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi (آناتولی دبیرستان هنرهای زیبا)
  • ü Anadolu Öğretmen Lisesi (دبیرستان های مقدماتی معلمان آناتولی).
دانش آموزانی که در این مدارس تحصیل خود را به اتمام می رسانند دیپلم های Lise را دریافت می کنند. از سوی دیگر چهار گروه اصلی دبیرستان های حرفه ای و فنی در ترکیه می­توان نام برد:
  • v Erkek Teknik Öğretim Okulları (مدارس فنی پسرانه)
  • v     Kiz Teknik Okullari (مدارس فنی دخترانه)
  • v     Ticaret ve Turizm Öğretimi Okulları (مدارس تجاری و گردشگری)
  • v Din Egitimi Okullari (مدارس آموزش مذهبی)
همچنین می توان از دبیرستانهای  گالاتاسرای (Galatasaray )، استانبول و کباتاس (Kabataş) به عنوان دبیرستانهای خوب ترکی نام برد.
  • کالج
کالج ها از دوره های آموزش عالی ترکیه هستند و متفاوت از دانشگاه است از این جهت خود فرد متقاضی بر اساس نیازهای خود تصمیم میگیرد به کالج برود یا دانشگاه. باید توجه داشت که هر دو، چه از نظر آموزشی و چه از نظر ارزش مدارک، مساوی می باشند و مزیتی که دانشگاه نسبت به کالج دارد، تنوع رشته‌ ها و مقاطع تحصیلی و برنامه‌ های آموزشی در دانشگاه ها می باشد. افرادی که دارای کمک ‌هزینه تحصیلی و یا بورسیه تحصیلی نباشند بهتر است کالج ‌ها را برای ادامه ‌تحصیل خود انتخاب نمایند، زیرا هزینه تحصیل در اکثر کالج‌ ها بسیار ارزان تر از دانشگاه ها می باشد. البته در این مورد می توانید از راهنمایی متخصصین ما در موسسه راه مهاجرت استفاده نمایید تا انتخاب درست تری داشته باشید. در هر صورت به طور معمول دانش ‌آموزانی که دوره دبیرستان را به پایان رسانده‌ باشند، یا دارای مدارک فنی و حرفه ‌ای باشند و یا افرادی که نمی خواهند به دانشگاه بروند و قصد دارند بلافاصله بعد از اخذ مدرک، مشغول ‌به ‌کار شوند انتخاب آنها کالج است. تحصیل در کالج های ترکیه بر اساس آزمون ورودی استاندارد دبیرستان صورت می گیرد که توسط وزارت آموزش ملی ترکیه تهیه و طراحی شده است. اغلب کالج ها مدارک کارشناسی و برخی دیگر مدارک کاردانی به متقاضیان اعطا می نمایند. از جمله بهترین کالج های ترکیه می­توان به کی اند کی (K&K)، ایسال ( lasalle) در استامبول، علوم در آنکارا اشاره نمود.
  • دانشگاه
نوع دوم ورود به آموزش عالی حضور در دانشگاه­هاست که در مقایسه با کالج ها اکثرا رشته های تحصیلی، کلاس ها و دوره های آموزشی متنوع تری دارند. این مراکز اکثراً از جهت مساحت بسیار بزرگ‌ تر از کالج ها می باشند و گاهی  به دانشجویان این امکان را می‌دهند که تحت برنامه آموزشی خاصی، در زمان کمتر مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را دریافت نمایند. علاوه بر این،  می توانند از چندین زیر مجموعه مانند دانشکده یا به اصطلاح school و کالج تشکیل شوند و همین عامل باعث می شود که تفاوت کالج و دانشگاه، به راحتی امکان پذیر نباشد. دانشگاه های ترکیه همانند ایران رشته های متنوعی دارند، دانشگاه های پزشکی، مهندسی و … در نقاط مختلف این کشور وجود دارند. بنا بر رتبه بندی جهانی، 5 دانشگاه ترکیه به لیست برترین 100 دانشگاه در کشورهای در حال توسعه وارد شده اند. در این لیست و در سال 2021، 9 موسسه آموزشی از ترکیه در لیست 500 موسسه ی برتر قرار دارند. به علاوه، برخی دانشگاه های فنی ترکیه با دانشگاه های امریکا مقایسه میشوند و ABET 8 موسسه از موسسات آموزشی این کشور را از لحاظ علمی تایید کرده است. از جمله بهترین دانشگاه­های ترکیه می­توان به  دانشگاه کوچ، سابانجی، فنی خاورمیانه اشاره نمود.

اجازه اقامت برای تحصیل در ترکیه

همانطور که اشاره شد اجازه اقامت برای تحصیل در ترکیه به دانش آموزان و دانشجویان داده می شود. بسته به نوع تحصیل مدت زمان در نظر گرفته شده می تواند متفاوت باشد. به عنوان نمونه به موارد زیر توجه میکنیم:
  1. در شرایطی که مدت تحصیل فرد کمتر از یکسال است مجوز اقامت او بیشتر از دوره آموزشی صادر نمیشود.
  2. اتباع خارجی که به واسطه سازمان و نهادهای دولتی به ترکیه آمده و آموزش خواهند دید، تنها در مدت آموزش، اجازه اقامت داده خواهد شد و پس از آن باید دلیل دیگری برای اقامت وجود داشته باشد.
  3. برای آن دسته از افراد خارجی که در مقاطع ابتدایی و دبیرستان در ترکیه تحصیل می کنند در صورتی که هزینه های آنها از طرف شخص حقیقی و یا حقوقی تامین میشود و رضایت نامه قانونی از والدین نیز دارند مجوز اقامت یک ساله داده می شود.

ویزای تحصیل در ترکیه

به مدت 90 روز ایرانیان می­توانند بدون ویزا در ترکیه بمانند اما در صورت نیاز برای اقامت طولانی تر، نیاز به ویزا است در صورتی که هدف تحصیل باشد باید ویزای تحصیل در ترکیه را درخواست دهند البته دانشجویانی ایرانی که والدین آن‌ها با ویزای کار ترکیه و یا با اجازه اقامت قانونی در ترکیه زندگی می‌کنند نیاز به ویزای تحصیلی ندارند در ادامه توضیحات بیشتری در این زمینه می توانید بیابید. شرایط اخذ ویزای تحصیل در ترکیه

مدارک لازم ویزای تحصیل ترکیه

مدارک لازم ویزای تحصیل ترکیه به شرح زیر است:
  1. گذرنامه با حداقل یک سال اعتبار
  2. کپی پاسپورت در کاغذ A4
  3. عکس پرسنلی
  4. نامه پذیرش از دانشگاه
  5. فیش واریز شهریه
  6. پرینت فرم تکمیل شده تقاضای ویزای دانشجویی
  7. بیمه درمانی
  8. بلیط
  9. تمکن مالی
  10. هزینه بررسی ویزا
  11. گواهی سلامت پزشکی
  12. گواهی عدم سوء پیشینه

شرایط اخذ ویزای تحصیل در ترکیه

برای دریافت ویزای دانشجویی باید به نزدیکترین سفارت یا کنسولگری ترکیه در محل اقامت خود درخواست دهید و پیش از ورود به ترکیه ویزای دانشجویی خود را دریافت کرده باشید. پس از ورود به ترکیه نیز باید برای دریافت اجازه اقامت تحصیلی درخواست دهید. همانطور که قبلا گفتیم تا 90 روز شما بدون ویزا می توانید در ترکیه بمانید پس از آن شرایط اخذ ویزای تحصیل ترکیه به صورت زیر خواهد بود
  • تکمیل فرم درخواست مجوز اقامت
  • ارائه اصل پاسپورت و فتوکپی و ویزای دانشجویی
  • نامه پذیرش از دانشگاه
  • چهار قطعه عکس متناسب با سایز عکس پاسپورت

در صورت تمایل می توانید همین الان
با مشاورین ما تماس بگیرید

مشاوره تلفنی رایگان مهاجرت

یا اینکه می توانید با تکمیل فرم زیر و ارسال شماره تماس، از ما بخواهید با شما تماس بگیریم.

روش درخواست ویزای تحصیل در ترکیه

معمولا دو راه برای گرفتن و درخواست ویزای تحصیل در ترکیه وجود دارد: اولین راه شما با اقامت 90 روزه گردشگری با پاسپورت ایرانی وارد ترکیه می شوید. در این دوره، در صورت لزوم دانشگاه، آزمون ورودی میدهند و در دانشگاه مورد نظر ثبت نام می کنید، سپس با اتمام ثبت نام دانشگاه، یک کارت دانشجویی می گیرید که از طریق آن می­توانید برای اخذ ویزا تحصیلی در ترکیه اقدام کنید. راه دوم که بیشتر مردم نیز این راه را انتخاب می­کنند کمی آسان تر است، بدین ترتیب شما ثبت نام خود را به یکی از کارگزاران شاغل در این زمینه در ترکیه یا ایران واگذار می کنید و در مدت کوتاهی یک کارت دانشجویی به آدرس شما ارسال می شود و سپس با این کارت میتوانید به سفارت ترکیه در کشور ایران مراجعه کنید و ویزا تحصیلی تان را دریافت کنید. اطلاعات جزئی تر در این زمینه را از همکاران ما در موسسه راه مهاجرت می توانید درخواست کنید.

پذیرش تحصیلی ترکیه

جهت پذیرش تحصیلی ترکیه  و یا همان اپلای ترکیه در نظر داشته باشید که شرایط تحصیل در ترکیه برای هر سن و مقطعی مختلف میباشد. همچنین به زمان پایان و زمان ارسال مدارک برای دانشگاه‌های ترکیه باید دقت شود، به طور معمول، این زمان، برای مقطع کارشناسی 11 مرداد هر سال و برای مقاطع دیگر 11 خرداد و 11 دی میباشد و در واقع متقاضیان تحصیل در ترکیه تا این تاریخ مهلت دارند مدارک خود را تکمیل و ارسال نمایند.

مدارک لازم پذیرش تحصیلی ترکیه

از جمله مدارک لازم پذیرش تحصیلی ترکیه در تمامی مقاطع و رشته‌های تحصیلی میتوان به مدرک پیشین تحصیلی، انگیزه نامه، نامه تمکن مالی و همچنین رسید پرداخت پذیرش تحصیلی ترکیه اشاره نمود.

شرایط پذیرش تحصیلی ترکیه

شرایط پذیرش تحصیلی ترکیه برای هر دانشگاهی متفاوت است از این نظر مشورت در این خصوص با متخصصین ما در موسسه راه مهاجرت کمک زیادی به شما خواهد کرد. در هر صورت جهت دریافت اطلاعات دقیق باید سایت رسمی دانشگاه مورد نظر در مرحله اول مراجعه کرد. اما به طور کلی مدارکی همچون مدارک و سوابق تحصیلی، مدارک و سوابق شغلی، مدارک مالی و از همه مهم‌تر مدرک زبان انگلیسی برای دریافت پذیرش و اپلای ترکیه لازم است. البته باید در نظر داشت که می‌توان در کلاس‌های زبان مربوط به دانشگاه شرکت کرد و مدرک زبان مورد نظر آن دانشگاه را از محل تحصیل دریافت کرد.

در صورت تمایل می توانید همین الان
با مشاورین ما تماس بگیرید

مشاوره تلفنی رایگان مهاجرت

یا اینکه می توانید با تکمیل فرم زیر و ارسال شماره تماس، از ما بخواهید با شما تماس بگیریم.

مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه

همانطور که قبلا توضیح داده شد، تحصیل در ترکیه با زبان غیر انگلیسی نیز امکان پذیر است. اگر شما زبان ترکی را به عنوان زبان تحصیل خود انتخاب کنید مدرک زبان معمولا نیاز ندارید. اما اگر زبان تحصیل را انگلیسی انتخاب کنید بعضی از مدارس و دانشگاه ها از شما مدرک زبان نیز برای ثبت نام می­خواهند. لذا مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه در تمامی مقاطع به انتخاب شما از مدرسه و یا دانشگاه و همچنین زبان تحصیل بر میگردد. اگر قصد تحصیل در ترکیه و تحصیل در دانشگاه­های دولتی این کشور را دارید، باید به زبان ترکی تسلط داشته باشید و مدرک زبان ترکی آنان نمره بالا و قابل قبولی را داشته باشد و البته اگر مدرک زبان ترکی را ندارید، می­توانید با شرکت در دوره های زبان ترکی، در آزمون زبان ترکی شرکت کرده و نمره قابل قبولی را کسب نمایید. نکته دیگر در خصوص افرادی است که می خواهند بورسیه تحصیلی را در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بگیرند، باید در دوره های یک ساله زبان ترکی شرکت نمایند. پس از پایان این دوره یک ساله متقاضیان باید در آزمون زبان ترکی شرکت کرده و در این آزمون نمره قبولی را کسب نمایند. پس از گرفتن نمره قبولی فرد می تواند درخواست پذیرش خود را به دانشگاه های ترکیه ارسال نماید. اگر قصد تحصیل در مدارس بین المللی دارید باز هم بسته به مدرسه ای که انتخاب می­کنید باید مدرک زبان انگلیسی را داشته باشید. خبر خوب آنکه اگر شما قصد داشته باشید وارد مدارس ایرانی ترکیه شوید می­توانید تحصیل را به زبان فارسی ادامه دهید. اطلاعات بیشتر در این زمینه را می­توانید از کارشناسان ما در موسسه راه مهاجرت بدست آورید.

تحصیل بدون مدرک زبان در ترکیه

بطور کلی اگر شما قصد تحصیل بدون مدرک زبان در ترکیه داشته باشید، باید بگوییم که اکثر موسسات خصوصی نه از شما مدرکی زبان می خواهند و نه حتی آزمون ورودی، تنها کافی است که بتوانید از عهده هزینه های آنها بر آیید. پس نگران مدرک زبان ترکی و یا انگلیسی نباشید. تحصیل بدون مدرک زبان در ترکیه

هزینه های تحصیل در ترکیه

همانطور که قبلا گفته شده، هزینه های تحصیل در ترکیه نسبت به کشورهای اروپایی،  بسیار مناسب و از نظر اقتصادی معقول است. امکان دریافت بورسیه تحصیلی از مدارس و دانشگاه­های ترکیه وجود دارد و دانش آموزانی که رزومه و سوابق تحصیلی بسیار قوی دارند بورسیه تحصیلی کشور ترکیه را دریافت می کنند و لذا هزینه های شهریه آنها تقریبا رایگان است و تنها هزینه های جاری زندگی است که بسته به سبک زندگی افراد متفاوت است. از سوی دیگر هزینه تحصیل در مدارس ترکیه که شهریه دریافت می کنند (مدارس خصوصی) بین 15 تا 50 هزار لیر (35 تا 115 میلیون تومان) در سال با توجه به امکانات و خدمات مدرسه متغیر است. در برخی مدارس کل شهریه را می بایست در ابتدا پرداخت کنید و در برخی مدارس امکان پرداخت شهریه به صورت قسط بندی نیز وجود دارد البته فراموش نکنید که هزینه خوابگاه و خوراک و سرویس حمل و نقل نیز به صورت جداگانه حساب می شود. در خصوص دانشگاه­ها نیز بسته به نوع دانشگاه هزینه ها متفاوت است. به طور کلی هزینه‌ تحصیل از هزار دلار (بین 30 تا 40 میلیون تومان) در سال برای یک دانشگاه دولتی تا 20 هزار دلار (860 میلیون) در سال برای یک دانشگاه خصوصی، متغیر است. علاوه بر این، یک دانشجوی خارجی به طور متوسط به کمتر از  400 دلار (15 تا 17 میلیون تومان) در ماه نیاز دارد تا بتواند هزینه‌های زندگی خود مانند خوابگاه، غذا، حمل و نقل، کتاب، سرگرمی و غیره را پوشش دهد. به خاطر داشته باشید که برای تحصیل در ترکیه، میزان شهریه از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت است و موسسات خصوصی می‌توانند هزینه‌های بالاتری را از دانشجویان دریافت کنند. همچنین حدود 40 تا 70 دلار (1 میلیون و 700 هزار تا 3 میلیون تومان) در سال برای بیمه درمانی پرداخت کنید. پیشنهاد می­کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سایر هزینه های تحصیل در ترکیه مقاله قبلی ما را در این خصوص مطالعه بفرمایید و یا با متخصصین ما در موسسه راه مهاجرت تماس بگیرید.

هزینه زندگی در ترکیه

معمولا هزینه زندگی در ترکیه بین 250 تا 500 دلار (10 میلیون تا 20 میلیون تومان) در ماه است. اما این میزان می­تواند با توجه به شرایط مختلف تغییر نماید. در زیر فهرستی از مواد اولیه مورد نیاز به عنوان هزینه های جاری زندگی می توانید ببینید.

نام کالا یا خدمات

هزینه به دلار

هزینه به تومان

یک پرس غذا در رستوران ارزان قیمت

4.03

174000

۵۰۰ گرم نان تازه

0.3

12900

12 عدد تخم مرغ

1.68

72000

یک کیلو گرم گوشت مرغ

3.1

133300

یک کیلوگرم برنج

1.45

62500

بلیط یک طرفه حمل و نقل داخلی

0.42

18000

اجاره آپارتمان یک خوابه خارج از مرکز شهر (به طور میانگین)

155.08

6670000

لازم به ذکر است که نیازهای زندگی بیش از جدول فوق است و البته به شدت به سبک زندگی زندگی افراد بستگی دارد. با توجه به تغییرات اقتصادی کشورها، پیشنهاد میکنیم که در خصوص هزینه ها پیش از سفر حتما با کارشناسان موسسه راه مهاجرت IMW مشاوره ای داشته باشید.

خوابگاه در ترکیه

یکی از تمایلاتی که افراد مهاجر به ویژه کسانی که برای تحصیل به کشوری دیگر می روند دارند استفاده از خوابگاه هاست. در این خصوص نیز می­توانیم بگوییم که امکان استفاده از خوابگاه در ترکیه برای محصلین تمام مقاطع تحصیلی و تحت شرایط خاص وجود دارد. به عنوان نمونه، دانش آموزان خارجی که قصد تحصیل در مدارس ترکیه را دارند اگر در مدارس شبانه روزی درس بخوانند می­توانند از خدمات خوابگاه­های آنها استفاده کنند. هزینه اسکان به صورت ترمی 200 تا 500 دلار (8 میلیون و 600 هزار تا 21 میلیون و 500 هزار تومان) در ماه است و البته این هزینه با توجه به امکانات خوابگاه متفاوت می تواند باشد. به طور کلی چهار نوع خوابگاه وجود دارد:

خوابگاه دانشجویی دولتی (KYK)

این خوابگاه­ها متوسط و مقرون‌ به‌ صرفه هستند و برای همه دانشجوها حدود ۲۰۰ تا ۳۵۰ لیر (460 هزار تا 800 هزار تومان) هر ماه هزینه دارد. اتاق های این خوابگاه ها معمولا 8 نفره است و از جمله مزایای آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تامین وعده‌های اصلی غذا (صبحانه ۳ لیر و ناهار ۶ لیر)
  • دسترسی به اینترنت رایگان
  • خدمات تمیز کردن و خشک‌شویی به‌صورت رایگان
  • ارائه خدمات پشتیبانی روان‌شناختی و اجتماعی به دانشجویان
  • امکان میزبانی از مهمانان برای ۱۰ روز.

خوابگاه­های دانشجویی وقفی (واکف)

این خوابگاه ها از راه خیریه ساخته ‌شده‌اند و یک محل اقامت دانشجویی تحت نظارت اوقاف مذهبی ترکیه که  سازمان شناخته ‌شده مذهبی و خیریه در ترکیه است، می­باشد. خوابگاه‌های واکف از دانشجویان ترکیه و دانشجویان خارجی حمایت می‌کنند و شرایط زیر را دارند

  1. این نوع خوابگاه نظم و قوانین سخت‌گیرانه‌ای دارد.
  2. این سازمان از طریق مصاحبه دانشجویان را می‌پذیرد.
  3. امکان اقامت برای همه دانشجویان بدون توجه به جهت‌گیری سیاسی آن‌ها وجود دارد.
  4. آپارتمان‌های دانشجویی واکف در ۳ استان ترکیه شامل استانبول، آنتالیا و ازمیر رایج‌تر است.
  5. خوابگاه دانشجویی وقفی از دانشجویان با وعده‌های غذایی و محیطی گرم حمایت می‌کند، اما خدمات اینترنت را ارائه نمی‌دهد.

خوابگاه های خصوصی

این خوابگاه ها توسط شرکت‌های خصوصی در ترکیه اداره می‌شود و راحتی و آرامش را برای ساکنانش فراهم می‌کند. خوابگاه دانشجویی خصوصی در میان انواع اقامت دانشجویی در ترکیه بهترین است و خدمات زیر را ارائه می­دهند:

  1. سرو وعده‌های غذایی، شامل صبحانه (رایگان) و نهار و شام (شامل پرداخت هزینه است.)
  2. ارائه خدمات اینترنت
  3. خدمات خشک‌شویی و تمیز کردن اتاق‌ها.
  4. وجود مکان‌های مخصوص به مطالعه و استراحت برای دانشجویان.
  5. در دسترس بودن فضای خصوصی

مسکن جوانان در ترکیه (آپارتمان جوانان برای اجاره)

این مکانهای محبوب ترکیه ای آپارتمان‌هایی برای جوانان هستند که امکان اقامت برای دانشجویان بومی و خارجی که در ترکیه تحصیل و کار می‌کنند، فراهم می کنند. فاتح (Fatih)، آکسارای (Aksaray) و تکسیم (Taksim) از مناطق پرجمعیت در استانبول هستند که در آنجاها مسکن جوانان وجود دارد. مزایای این خوابگاه­ها به شرح زیر است:

  • در مقایسه با هزینه اجاره خانه‌ها در ترکیه، هزینه مسکن جوانان در ترکیه ارزان‌تر است. و میان اعضا تقسیم می‌شود.
  • اجاره شامل هزینه صورتحساب ساختمان (آب، برق، گاز و اینترنت) است.

در کنار مزایای این خوابگاه ها، معایبی همچون پایین بودن امنیت، پایین بودن امکانات بهداشتی و عدم وجود حریم خصوصی دارند. همچنین از آنجایی که تفاوت قیمت برای مسکن جوانان در ترکیه وجود دارد، تقاضا برای این نوع مسکن زیاد است و اجاره بسته به استان، متفاوت است.

در صورت تمایل می توانید همین الان
با مشاورین ما تماس بگیرید

مشاوره تلفنی رایگان مهاجرت

یا اینکه می توانید با تکمیل فرم زیر و ارسال شماره تماس، از ما بخواهید با شما تماس بگیریم.

گرفتن بورسیه تحصیلی در ترکیه

دولت ترکیه شرایطی را برای دانشجویان خارجی فراهم کرده است که بتوانند تحصیلات ارزان تری داشته باشند. با گرفتن بورسیه تحصیلی در ترکیه تا حدود بسیار زیادی هزینه های تحصیل کاهش می­یابد و شرایط برای اقامت آسانتر می شود. جهت اخذ بورسیه تحصیلی دانشجویی حتما باید مراحل قبلی تحصیل را به اتمام رسانده باشید و البته باید مطمئن شوید که رزومه خوب و نمرات بالایی دارید. مثل داشتن پروپوزال قوی، نمرات قوی، معدل بالا، مدرک تحصیلی از دانشگاه های معتبر، داشتن مدرک زبان آیلتس در حد نمره ۷ و داشتن  همچنین باید استاد راهنمایی داشته باشید که شما را به عنوان یک دانشجوی ممتاز تایید کرده باشد.

بعضی از بورسیه های تحصیلی ترکیه تمام هزینه های تحصیل دانشجو را از هزینه‌های جاری تا بخشی از هزینه های تحصیلی را پوشش دهند. بورسیه تحصیلی در مقطع دکترا معمولا راحت تر داده می شود. هرچند در مقطع کارشناسی ارشد هم در بعضی موارد ممکن است به دانشجو بورسیه داده شود. یکی از معیارهایی که برای تعلق گرفتن بورسیه تحصیلی در ترکیه به آن نیاز خواهید داشت، تسلط به زبان ترکی است که برای آن باید مدرک ارائه کنید.

چندین نوع بورس تحصیل در ترکیه وجود دارد که در زیر نام برده می شود:

  1. بورسیه سراسری
  2. بورسیه‌ای که هر دانشگاه به صورت فردی به دانشجویان خود اعطا می کند
  3. بورسیه تحصیلی دانشجویان برتر
  4. بورسیه اراسموس پلاس( دانش آموزی و دانشجویی)

از آنجا که تعداد بورسیه های تحصیلی زیاد است، در خصوص مراحل اخذ بورسیه ترکیه پیشنهاد می­کنیم با متخصصین ما در موسسه راه مهاجرت تماس گرفته و اطلاعات لازم را دریافت نمایید.

کار دانشجویی در ترکیه

برای دانشجویان امکان کار دانشجویی در ترکیه وجود دارد البته شرایط خاصی برای آنها در نظر می­گیرند. در زیر می توانید تعدادی از این شرایط را مشاهده بفرمایید:

  1. دانشجویان تنها 30 ساعت در هفته مجاز به کار کردن هستند.
  2. دانشجویان خارجی بر اساس قانون مجاز به کار در ادارات دولتی و خصوصی ترکیه نیستند.
  3. براساس قوانین جدید، دانشجویان خارجی تنها در مقاطع ارشد و دکترا با در دست داشتن مجوز کار، مجاز به انجام کار در حین تحصیل در ترکیه می باشند.
  4. دانشجویان مقاطع کاردانی و کارشناسی حق کار کردن در اولین سال تحصیلی خود را ندارند و اگر بورسیه دریافت کنند حتی پس از اتمام تحصیلات خود و پیدا کردن کار نیز، نمی توانند مجوز کار دریافت کنند؛ این مسئله برای دانشجویان ارشد و دکتری صدق نمی کند.
  5. دانشجویان خارجی نباید در زمان طی کردن فرآیند درخواست برای مجوز کار اقامتشان به پایان رسیده باشد.
  6. برای اخذ مجوز کار برای دانشجویان خارجی، سن آنها باید بالای 18 سال باشد.
  7. برای دانشجویان ارشد و دکترا در ترکیه، هیچ محدودیتی در مهلت کار یا سال آغاز به کار نیست.

دانشجویان می‌توانند مشاغل خدماتی از جمله کار در رستوران، کار به عنوان تور لیدر در فصول گردشگری و یا با تدریس زبان فارسی و یا انگلیسی مشغول به کار شوند. دانشجویان مقاطع بالاتر می‌توانند با پروژه‌های تحقیقاتی کسب درآمد کنند.

کار پس از تحصیل در ترکیه

در حال حاضر، سازمانهای مختلفی در ترکیه برای فارغ التحصیلان خارجی آزاد هستند لذا امکان یافتن کار پس از تحصیل در ترکیه وجود دارد. متخصصان واجد شرایط و شایسته مانند پزشکان، مهندسان، کارشناسان فناوری اطلاعات و فارغ التحصیلان بازرگانی می توانند مشاغل را راحت تر به دست آورند. از مهم‌ترین شرایط کار پس از تحصیل در ترکیه، داشتن مجوزهای لازم برای اجازه کار و اقامت خارجیان در این کشور است. این مجوزها توسط قانون شماره ۴۸۱۷ و آیین‌نامه اجرایی تنظیم شده‌اند. بر این‌ اساس، یک خارجی که قصد اشتغال در خاک ترکیه را دارد باید به ترتیب مجوزهای زیر را دریافت کند:

  • مجوز کار (برای کارفرما یا متقاضی ثبت شرکت)
  • ویزای کار
  • اجازه اقامت

اطلاعات بیشتر در این زمینه را می­توانید از همکاران ما در موسسه راه مهاجرت بدست آورید.

شرایط تبدیل اقامت تحصیلی ترکیه به اقامت کاری

از جمله شرایط تبدیل اقامت تحصیلی ترکیه به اقامت کاری آن است که فرد ویزای کار ترکیه را دریافت نماید. شرط این کار نیز یافتن پیشنهاد شغلی از سوی کارفرمای ترک و درخواست از وزارت کار و تامین اجتماعی ترکیه است. لذا در قدم اول شما یک ویزای کار موقت با اعتبار یکساله دریافت کرده و سپس پس از 5 سال کسب و کار مستقل می توانید ویزای کار مستقل ترکیه را دریافت و یا پس از 8 سال کار در ترکیه ویزای کار دائم ترکیه را دریافت نمایید.

در صورت تمایل می توانید همین الان
با مشاورین ما تماس بگیرید

مشاوره تلفنی رایگان مهاجرت

یا اینکه می توانید با تکمیل فرم زیر و ارسال شماره تماس، از ما بخواهید با شما تماس بگیریم.

سخن پایانی

فراموش نکنید همکاران ما در موسسه راه مهاجرت (IMW) همواره سعی در داشتن دقیق ترین اطلاعات دارند و از این حیث شما با خیال راحت می­توانید از راهنمایی آنها استفاده کنید.

از این که با خواندن مقاله تحصیل در رشته های پزشکی در ترکیه توانسته باشیم کمکی به شما کنیم، خود یک افتخار بزرگ برای مجموعه راه مهاجرت IMW به حساب می آید. مشاورین و کارشناسان ما در تمامی زمینه های مهاجرت و اخذ ویزا (کشور های اروپایی، آسیایی و آمریکا و کانادا) یار و همراه شما خواهند بود. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر، با ما در تماس باشید!

مجله راه مهاجرت

آخرین مطالب
انواع راه های مهاجرت

وکیل مهاجرت به آلمان

وکیل مهاجرت به آلمان

تصمیم به مهاجرت، یکی از سخت ­ترین تصمیم ­هایی است که یک نفر می­تواند بگیرد. مهاجرت به کشور دیگر می­ تواند فرصتهای متعدد آموزشی، شغلی و فرهنگی را برای افراد به ارمغان آورد، رویای کسب تجربه زندگی در شرایطی متفاوت و شانس برخورداری از زندگی با کیفیت بهتر گاهی وسوسه ­کننده است. اما این اتفاق در صورتیکه بدون تجربه پیگیری شود می­تواند تمام این رویای شیرین را به کابوسی تلخ تبدیل کند. این مسأله که از چه طریق اقدام به مهاجرت باید کرد که احتمال شکست آن به صفر برسد، نیازمند بررسی کارشناسان خبره و آگاه در زمینه مهاجرت از طرق گوناگون دارد.

کالج های المان

کالج های المان

برای افرادی که علاقه­ مند به تحصیلات عالی در خارج از کشور هستند یکی از گزینه ­های پیش رو برای شروع تحصیل، حضور در کالج­ های المان است. کالج یک موسسه آموزشی است که معمولا از هر نظر کوچکتر از دانشگاه است به طوریکه در بعضی کشورها، بخشی از یک دانشگاه است مشابه دانشکده­ های آن. این موسسات علمی حداکثر مدرکی که به افراد اعطا می­کنند مدرک کارشناسی است و البته تنوع رشته­ های تحصیلی در آنها نسبت به دانشگاه پایین تر است.

شرط معدل برای تحصیل پزشکی در آلمان

شرط معدل برای تحصیل پزشکی در آلمان

در حال حاضر شرط معدل برای تحصیل پزشکی در آلمان برای نمره زیر 17 اصلا بررسی نمی­شود و متقاضیانی که معدل 20 داشته باشند در اولویت بررسی هستند و به همین نسبت از ترتیب الویت ها با کاهش معدل، کم می­شود. البته اگر کسی بخواهد از بورسیه­ های تحصیلی آلمان استفاده کند تا تحصیل پزشکی در این کشور را به صورت رایگان در دانشگاه­ های دولتی آن انجام دهد حتما باید معدل هر سه سال دبیرستان وی 20 باشد. البته اگر معدل فرد کمتر باشد باز هم می­تواند وارد رشته پزشکی شود البته انتخاب پیش روی وی دانشگاه­ های غیردولتی است که هزینه زیادی هم دارند.

تحصیل پزشکی آلمان

تحصیل پزشکی آلمان

شأن اجتماعی بالا، آینده شغلی تضمین شده، زندگی مرفه، جهانی بودن شغل آینده و چندین مزیت دیگر سبب می­شود که رشته­­ های پزشکی و پیراپزشکی برای اکثر مردم وسوسه انگیز شود و افراد زیادی تمایل به تحصیل این رشته­ ها را داشته باشند. مساله اصلی در پزشکی آن است که علاوه بر علم و اطلاعات نیازمند تجربه و مهارت است که این دو با کمک امکانات پیشرفته و فناوری بالا می­توانند بدست آیند. یکی از کشورهایی که از بهترین فناوری­ ها در حوزه درمان برخوردار است کشور آلمان می­باشد بطوریکه دانشگاه ­های پزشکی آن همواره جزو بهترین­ های جهان هستند از این حیث تحصیل پزشکی آلمان همواره در رقابت شدیدی قرار داشته است.